Topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România a ajuns la a patra ediție. Metodologia prin care au fost departajate orașele – au fost analizate reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă – este aceeași: au fost luate în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ). Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro. Spre deosebire de anii trecuți, în ecuație a intrat și situația creată de problemele cu legea pe care le au mai mulți primari ai orașelor analizate.
”Scopul acestui clasament rămâne același: identificarea discrepanțelor economice dintre principalele orașe din România, a avantajelor lor pentru posibilii investitori și, în cele din urmă, a potențialului pe care fiecare dintre ele îl oferă din perspectiva nivelului de trai”, anunță Forbes.
Cele mai bune 10 orașe pentru afaceri în 2016 sunt, în ordine, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Oradea, Constanța, Brașov, Arad, Ploiești, Pitești, Iași.
Bistrița, având în Leoni compania cea mai puternică, a urcat două poziții în clasament față de anul 2015 și ocupă locul 27.
În urma Bistriței se află orașele Slatina, Giurgiu, Slobozia, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Miercurea Ciuc, Piatra Neamț, Zalău, Botoșani, Buzău, Focșani, Sfântu Gheorghe și Vaslui.
Bravo primare!
Ai depasit Piatra Neamt cu partia lor cu tot!
Tine-o tot asa pana depasesti si Galatiul la …..veverite!