Actualitate

Pe ce străzi vor fi montate contoare de apă inteligente săptămâna viitoare

În continuarea proiectului ”Digitalizarea infrastructurii de apă şi apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă”, a cărui dată limită de implementare este luna decembrie 2023, continuă montarea contoarelor de apă inteligente.

Proiectul prevede înlocuirea unui număr de 11.000 contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente, care sunt dotate cu posibilitatea de citire la distanță și au o durată de viață de 15 ani. 

Procedura a început în a doua jumătate a lunii iunie cu zona Unirea și a continuat săptămâna aceasta cu străzile Lucian Blaga, Drumul Dumitrei Nou, Gorunului, Izvorul Rece, Aurel Vlaicu, Arinilor, Salcâmilor, Miron Cristea. 

În săptămâna 17-21 iulie, sunt programați abonații de pe următoarele străzi: Aleea Fotbaliștilor, străzile Câmpului, Codrului, Dâmbului, Dealul Jelnei (extravilan), Făget, Pajiștei, Remus Cristian Bucur, Stejarului, Tabără, Valea Jelnei, Viorelelor.

Procesul de demontare a contoarelor vechi, respectiv de montare a celor inteligente este operat de către o echipă formată din membri Aquabis SA însoțiți de reprezentanți ai firmei câștigătoare în urma procedurii de licitație aferente proiectului.

Printre avantajele pe care le implică montarea de apometre se numără posibilitatea citirii indecşilor de la distanţă, reducerea timpului de citire, reducerea pierderilor de apă, creşterea gradului de citire a contoarelor, contoarele pot fi montate în orice poziție, fără să fie influenţată precizia de măsurare, acestea împiedică furturile de apă şi intervenţiile neautorizate, detectează pierderile de apă din sistem, lipsa apei sau inversarea sensului de curgere al apei. 

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS