Consiliul Local Bistriţa și-a desemnat cu 16 voturi ”pentru” reprezentanții în Comisiile pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în unităţile din învăţământul preuniversitar de stat şi particular din municipiul Bistriţa.
- Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” – Elena Nețan
- Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” – Ștefania Stere
- Colegiul Tehnic InfoEl – Anca Valeria Cătună
- Liceul Tehnologic ”Griogore Moisil” – Doina Macarie
- Liceul Tehnologic Agricol – Ștefan Cicioc
- Liceul Teoretic Sanitar – Gavril Câmpan
- Liceul Tehnologic de Servicii – Florin Urîte
- Licerul Tehnologic Bistrița – Cristian Munthiu
- Liceul de Arte ”Corneliu Baba” – Dorel Cosma
- Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” – Mărioara Gaga-Seica
- Liceul cu Program Sportiv – Adrian Podișor
- Școala Gimnazială nr. 1 – Angela Șteopan
- Școala Gimnazială ”Avram Iancu” – Ana Filip
- Școala Gimnzială nr. 4 – Ana Gabriela Burduhos
- Școala Primară Sigmir – George Gaftone
- Școala Gimnazilă ”Ștefan cel Mare” – Dorin Rus
- Grădinița cu Program Normal Viișoara – Gabriela Born
- Grădinița cu Program Normal nr. 1 – Ionel Blaga
- Grădinița cu Program Normal nr. 16 – Amalia Pop
- Grădinița cu Program Normal – Mariana Bor
- Grădinița cu Program Normal nr. 17 – Florina Dumitrescu
- Grădinița ”Trenulețul veseliei” – Mathe Atilla
- Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 – Andrei Pântea
- Grădința ”Căsuța cu povești” – Camelia Pașca
- Grădinița cu Program Normal nr. 2 – Loredana Zbâncă
- Grădinița ”Rază de soare” – Augusta Săsărman
- Palatul Copiilor – Claudia Pui
- Centrul Județean de Excelență – Decsei Aniko
- Liceul Creștin Logos – Marius Chețan
- Școala ”Grigore Pletosu” – Carmen Nogy
- Grădinița Benita – Daria Gavrilaș
- Grădinița Princhindeii – Daniel Brici
- Școala Sfera – Cristian Niculae
- Asociația Kinderhaus – Daria Stoleru
Conform legii, ei coordonează aplicarea procedurilor şi activităţilor de evaluare şi asigurare a calităţii, aprobate de conducerea organizaţiei furnizoare de educaţie și elaborează anual un raport de evaluare internă privind calitatea educaţiei în organizaţia respectivă, raport ce trebuie adus la cunoştinţă tuturor beneficiarilor prin afişare sau publicare. De asemenea, ei formulează propuneri de îmbunătăţire a calităţii educaţiei.
În mandatele trecute, în afară de consilierul PNL Mioara Gaga-Seica care prezenta frecvent probleme din cadrul unităților de învățământ în care era reprezentanta Consiliului Local, niciun alt consilier nu a pomenit vreodată despre activitatea sa în CA al școlii sau Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calităţii. De altfel, extrem de puțini aleși au prezentat rapoarte de activitate, deși aveau și continuă să aibă această obligație legală.
Interesant. Unii n-au nici in clin, nici in maneca cu invatamantul, altii sunt profesori care n-au fost in stare sa ia o gradatie de merit, dar au spate la partid. Spre exemplu, Adrian Podisor sau Zbinca Loredana. Aceasta din urma se aude ca si-ar fi falsificat o adeverinta de calificativ la dosarul de gradatie, motiv pt care i-a fost respins dosarul. Pai daca e asa, ar trebui sa dea cu subsemnatul la organele abilitate, nu sa ajunga in comisii de calitate.
Ar fi interesant Dora sa te pronunți atunci când și instanța se va pronunța. As fi curios sa aflu cum se poate falsifica o adeverința de către un profesor care nu are abilitatea de a elibera adeverinte? Sau poate vrei sa insinuezi ca și inspectorii generali Tabăra Camelia și Deac Zoltan și-ar fi falsificat adeverința atunci când au obținut gradația de merit.
Abia astept sa se pronunte instanta. Insa, ai dreptate, nu m,am exprimat cum trebuie: a folosit o adeverinta ce se pare ca era falsa. Cel putin asa se aude prin burg, deci e adevarat, din moment ce s,a ajuns in instanta?! Si ce e cu Tabara si Deak, au procedat si ei la fel, sa inteleg?!
Eu nu insinuez nimic legat de Tabara si Deak, ca n,am auzit nimic. Dar spune tu ce insinuezi sau ce stii, e evident ca ai informatii, ca sa vedem si noi cum se ia gradatia de merit. Ps. Esti cumva unul dintre inspectorii scolari promovat de Tabara, pastrat acum de Muresan?!
Mascarada totală! Oare cand terminam cu birocratiile inutile? Aceste numiri „politice” nu au nici un rost, nu ajuta cu nimic învățământul….care a ajuns jalnic, din pacate!
Ar fi interesant…sa aflam cum se evaluează situația în scoli, in situația in care orele sunt on line? Practic… scoala e acasă. Vor evalua ce? Si pentru acest „serviciu” vor fi remunerați. Cum ar trebui să se „pregareasca” părinții pentru evaluare? Care este standardul „calitatii” unei locuinte in cazul acesta? Chiar nu sunt alte lucruri de facut? Acești consilieri încasează sume frumoase… poate ar enunța la ele, tocmai pentru „calitatea” învățământului. Zic si eu…unii elevi nu pot fi „calitativ” notati. De ce? Nu au cum sa ia parte la o educație „de calitate”. Ce evaluati…concret…domnilor? Sa stim si noi…
Se respectă ORARUL!!!Orarul Scolii Gimnaziale Nr.1 a fost făcut încă din primele săptămâni de școală și cu orele de după masă , deoarece toată lumea știe ca această școală este in reabilitare. Ce ar fi fost acum, cu predarea online, să nu mai fie respectat acel program, iar profesorii să intre unii peste alții la ore, doar pentru că dvs. nu înțelegeți anumite aspecte care țin de managementul unei astfel de instituții?
Acești consilieri/ persoane numite in aceste comisii nu primesc nici un ban, nu sunt plătiți.
Ar fi bine sa ca informati înainte de a arunca cu comentarii!