Actualitate

Pe mâna cui au ajuns clădirile şi terenul de 2,5 hectare pe care se află fosta fabrică de filatură

Clădirile în care funcţionat fosta fabrică de filatură din Bistriţa, dar şi terenul aferent de circa 2,5 hectare de pe strada Industriei, au ajuns să fie închiriate la un preţ modic de firma omului de afaceri Gelu Drăgan care vrea la rândul lui să le subînchirieze. Pe toate clădirile fostei Mefil au fost puse siglele E.mi şi anunţuri cu numere de telefon la care cei interesaţi pot suna.

Timp Online a vrut să afle cum au ajuns aceste spaţii la grupul de firme controlat de Gelu Drăgan. Surse judiciare au declarat că firma care este acţionar majoritar al falimentarei Mefil încearcă de şapte ani să le vândă, însă fără succes, aşa încât ar fi ajuns în final să le închirieze ca să nu mai plătească paznici.

Mefil SA, înfiinţată în 1991 şi având ca administratori pe Măriuţa Gătej, Dorina Bombonica Codat şi Mariana Oprea, avea, în anul 2000, 26 de angajaţi, pentru ca, în 2007, să ajungă la doi. De altfel, în 2007 s-a şi decis dizolvarea societăţii pentru imposibilitatea realizării obiectului de activitate, fiind desemnat un lichidator judiciar. În 2008, apare o modificare privind denumirea acţionarului persoană juridică din SC „La Galea Trade” SRL în SC „Proimob” SRL din Satu Mare. Înfiinţată în 1997, firma Proimob SRL, administrată de Dorina Bombonica Codat şi având ca acţionar SC Artmis Markt SRL, a intrat la rândul ei în insolvenţă în 2011 fiind administrată de firma Euro-Insolv Satu Mare.

În planul de reorganizare realizat de specialiştii în insolvenţă, scrie că Proimob are ca asociat unic persoana juridică straină Finanderson Holding ApS cu sediul în Danemarca, Copenhaga.  Denumirea societăţii la înfiinţare a fost SC La Galea Trade SRL, având ca obiect principal de activitate producţia de tricotaje. În 2006, societatea si-a schimbat denumirea în SC Proimob SRL precum si obiectul principal de activitate în “Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Societatea a achiziţionat un imobil în Bucureşti în suprafaţă de 6.000 mp şi un teren în suprafaţă de 15.000 mp. A vrut să construiască birouri, dar şi apartamente, societatea urmând a face şi alte „achiziţii similare pentru devoltarea de proiecte imobiliare”. Probabil că aceleaşi intenţii le-a avut şi la Bistriţa, dar nu s-a concretizat nimic.

Clădirea fostei filaturi din Bistriţa, aflată şi ea în proprietatea Proimob, a fost păzită o vreme de hoţi, însă lichidatorul nemaiavând ce vinde de doi ani de zile, nu a mai putut plăti la zi salariile paznicilor şi s-a gândit să închirieze spaţiile. Interesat s-a dovedit grupul de firme E.mi, controlat de Gelu Drăgan. Potrivit surselor noastre, terenurile şi clădirile Mefil care se întind pe 2,4 hectare au fost închiriate la preţul de 1200 de euro lunar, o sumă modică. Cu câteva reamenajări, este posibil ca profitul să fie mare, mai ales că tot complexul se află în vecinătatea noii fabrici Leoni şi într-o zonă în care încep să fie reabilitate tot mai multe dintre fostele fabrici comuniste.

Timp Online a scris de altfel că Bistriţa are propriii băieţi deştepţi care au pus mâna, într-un mod numai de ei ştiut, pe tot felul de spaţii pe care unii le-au mai cosmetizat, alţii le-au lăsat aşa cum erau, dar de pe urma cărora fac munţi de bani din închirieri sau subînchirieri.

Anul trecut, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud i-a inclus în Topul Firmelor, însă fără să menţioneze cine administrează companiile şi care sunt cifrele lor de afaceri, însă Timp Online a reuşit să afle cine se ascunde în spatele companiilor de „top”. Mai multe despre subiect citiţi AICI. 

   

8 comentarii

  • O ajuns pe mana baietilor destepti. De ce va este ciuda ? Daca primaria o avut vise erotice si o agat banii in struti, veverite si wonderlanduri asta e. Cele 2.5 ha de teren plus constructia pt. ei nu o fost o prioritate. Tot asa administratia noastra draga cu edili priceputi la toate si cu un tatuc suprem, a pierdut si terenul si amenajarile de la LACUL de AGREMENT (MHC-ul) Si aici este pustusag, dupa ce comunistii au creat un loc sa ne simtim bine toti bistritenii. Dar ma rog.Pt. edilul incapatanat mai important este AQUALAND ca-i mai englezasc.

    • Și eu sunt de acord ca primăria trebuia sa cumpere fosta fabrică. Clădirile trebuiau demolate iar pe o parte din teren se putea amenaja intersecția cu str. Tarpiului care și așa este super aglomerată la anumite ore din zi.

    • Mda…. pute de destept si ca sa citam un clasic in viata „educatia ii depaseste inteligenta”.

  • De ce nu ati sarit in sus cand primaria a dat 2,5 hectare de teren unde e filatura italiana de pe centura, GLORIEI BISTRITA, pentru a vinde ca …primaria nu avea cale legala?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.