Plenul reunit al Camerei şi Senatului a aprobat proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. Deputatul Stelian Dolha, copreședintele filialei județene PNL, a anunțat că renunță la acest tip de pensie.
Legea a fost adoptată cu 303 voturi pentru, 124 împotrivă și 2 abțineri.
După vot, Stelian Dolha a anunțat la Realitatea TV că renunță la această pensie specială. ”Propunerea este indecentă, suntem niște aleși și nu ne putem reprezenta doar pe noi. Mă așteptam ca parlamentarii puterii să meargă în colegiile lor și să-i întrebe pe cei care i-au votat dacă sunt de acord cu aceste pensii. Se arunca cu pietre după ei dacă le spuneau oamenilor așa ceva. Cred că sunt primul parlamentar care face acest anunț: renunț la această pensie specială”, a comentat copreședintele PNL Bistrița-Năsăud.
”Este de necrezut că am ajuns să supunem votului un proiect atât de ruşinos cum este cel cu pensiile speciale pentru parlamentari. Când toată ţara îţi spune că nu e cazul, când nu găseşti o singură opinie favorabilă cu excepţia unora dintre cei vizaţi direct este stupefiant cum Parlamentul nu găseşte butonul de oprire. N-am nevoie de pensia voastră specială! N-am ajuns în Parlamentul României să-mi votez privilegii, mie ori colegilor mei! Mă întreb câţi au îndrăznit să-şi consulte alegătorii din colegii cum să voteze. Evident, niciunul. Însă mai au timp. Dacă legea se va reîntoarce în Parlament, aşa cum s-ar putea întâmpla, au o vară întreagă la dispoziţie. În ceea ce mă priveşte, vă spun de pe acum, aşa cum am făcut-o imediat după vot şi la Realitatea TV, că sunt primul care renunţ la ea. Nici nu-mi trece vreodată prin cap să fac cerere pentru asemenea pensie”, a notat apoi pe Facebook deputatul PNL Stelian Dolha.
Proiectul prevede că parlamentarii vor beneficia de pensii speciale, care ar putea ajunge la 1.500 de lei pentru un ales cu un mandat, la 3.000 de lei pentru un ales cu două mandate și 4.600 de lei pentru un ales cu trei mandate. Deputaţii şi senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.
Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost semnată de 255 de deputaţi şi senatori, ulterior parlamentarii PNL retrăgându-şi semnăturile.
Dolha……vreau sa te vad la anu , cind binenteles ca nu te va mai alege nimeni, ca renunti la acesti bani. Vreau sa vad asta. Dar pina atunci e mult si romanul uita. Eu nu voi uita si iti vpi aminti.
a renuntat sunt curios ce vor face psd-istii tai!
RAUL Adrian pun pariu cu tine ca deputatul DOLHA v-a fi din nou parlamentar ales.Ai curaj.
Serios, Raule? nu-i ceri sa ti-o dai tie? Ca sigur tu, comentator ,,inocent,, nu ai face mofturi! Dar pe pesedisti de ce nu te obosesti sa-i intrebi? Suciu, Pana, Denes, hmmm? Dar nici nu trebuie, ei au votat cu ambele mâini pentru.
Gretoasa lipsa de rusine a parlamentarilor psd, unpr, udmr. Ce fauna. O lume intreaga le spune ca e o neghiobie ce fac, dar ei nu se opresc. … elementarul simt de conservare le-ar fi spus,,pas,, dar ei ca boul erau consecventi.
Demagogie si nimic mai mult. Odata ce s-a aprobat o masura de care oricum beneficiezi e foarte simplu sa spui ca tu nu-ti doresti asa ceva si ca te-ai fi opus dar nu ai putut. Mai bine sa ne spuna de ce au semnt si liberalii proiectul de lege? Ca si-au retras intre timp semnaturile e adevarat.
PSD-ul abia a asteptat sa fie la guvernare sa faca o astfel de propunere legislativa.Ca vorba aia, pe ei i-au votat oamenii sa fie la putere.
Niculeee vezi ca-ti pute gura a la Consiliul Judetean!
S-a votat cu peste 300 voturi pentru ! Nimeni n-o vrut, nimeni n-o mancat usturahat, da legea le-o iesit. Este dezamagitor. Mai bine sa vina turcii, tatarii, rusii, americanii, austro etc. sa ne conduca si sa le dam bir , decat sa fim tâlhariţi si minţiti de-ai nostri !
Definitie „pensie speciala” = avantaje financiare pentru un grup de persoane care au puterea de decizie la un moment dat.
Definitie „anulare pensie speciala” = nu exista, deoarece este un drept castigat.
Unde s-a ajuns de la referendumul cu 300 parlamentari?
Cred ca ar trebui sa luam pari, furci, topoare si „dupa ei” fara mila.
Demagogia e la ea acasa! Stiau ca oricum majoritaea va decide „DA”. Daca dupa discurs depuneau la secretariat o declaratie autentificata la notar ca renunta la acest beneficiu deveneau foarte credibili!
GOZERI IMPUTITI.