Actualitate Recomandări

Pentru că se anunță zile geroase, schiorii speră că se va deschide și pârtia mare deservită de telescaun

(FOTO) Pârtia mică din Wonderland a fost luată cu asalt de schiori încă din dimineața zilei de vineri, semn că se anunță un week-end aglomerat pe Dealul Cocoș din Unirea.

Vremea ține cu amatorii sporturilor de iarnă, fiind anunțate temperaturi negative până la jumătatea lunii februarie, așa încât schiorii experimentați stau cu ochii pe panta cea mare pe care speră să o vadă acoperită cu zăpadă ca să își poată da drumul la vale pe o distanță mai lungă.

Iată ce ne-au spus câțiva dintre cei cu care am stat de vorbă.

  • ”Pârtia, aerul, temperatura, toate sunt bune și frumoase. S-a deschis târziu, dar e bine și acum. Vorba românului: mai bine mai târziu decât niciodată. Se pare că prognoza e favorabilă până după 10 februarie. Să dea Dumnezeu să fie așa. Pârtia mare nu s-a deschis, cred eu, pentru că e insuficientă zăpadă. Având grad de înclinație mai mare trebuie mai multă. Sper să o poată amenaja și să poată schia și avansații. Eu sunt pensionar și schiez 2-3 ore zilnic”.
  • ”Pârtia e foarte bună. E suficientă zăpadă pentru noi pensionarii”.
  • ”Așteptăm să se deschidă pârtia mare. Eu cred că se va putea. Așa ne-au promis”
  • ”Pârtia e mai bună ca ieri, e un pic mai mare stratul de zăpadă și am văzut că ieri mergeau tunurile sus, semn că se va deschide pârtia cu telescaun”.
  • ”Condițiile pe pârtia mică sunt foarte bune, dar nu știu ce se întâmplă sus. Sunt pregătite tunurile și acolo, poate se va deschide toată. Sper să se poată schia măcar o săptămână pentru că se anunță grade cu minus”.
  • ”Schiez de vreo 50-60 de ani și tare m-am bucurat că s-a deschis pârtia. Am schiat și pe alte pârtii, dar acasă e mai frumos”.

Pârtia mică de pe Dealul Cocoș este deschisă pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă. Întârzierea și faptul că pârtia mare rămâne închisă au fost cauzate de motive obiective. Deși nu-mi place să invoc greaua moștenire, s-au dovedit mai dificile și de durată efectele administrării deficitare a acestui obiectiv de către vechea administrație pesedistă. Sper ca vremea să ne permită să ținem cât mai mult deschisă pârtia. Am văzut că mulți copii schiază și se dau cu sania și acest lucru mă bucură cu adevărat”, spune viceprimarul Sorin Hangan.

Iarna trecută, pârtia mare în lungime de 1.300 de metri și dotată cu telescaun, nu a fost deschisă nicio zi.

Pârtia Teleschi este deschisă de luni până vineri între orele 10.00 și 22.00, iar sâmbăta și duminica între orele 09.00 și 22.00.

Tarifele sunt următoarele: adulți – 30 lei / persoană / zi, 150 lei / persoană / 6 zile, tineri de la 14 la 18 ani, studenți – 20 lei / persoană / zi, 100 lei / persoană / 6 zile, copii de la 6 la 13 ani – 20 lei / persoană / zi, 100 lei / persoană / 6 zile, seniori (+65 de ani) – 20 lei / persoană / zi, 100 lei / persoană / 6 zile, nocturnă – 20 lei / persoană.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS