Recomandări Social

Pentru o activitate din Școala Altfel, ”Grigore Silași” Beclean a luat locul I la nivel național

Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din Beclean a câștigat competiția națională de activități derulate în cadrul săptămânii Școala Altfel la secțiunea Sportiv cu prezentarea de motociclete.

Este vorba de proiectul ”Pe două roți”, ocazie cu care elevii au fost provocați de directorul Gabriel Rus, pasionat de motociclete, să petreacă câteva ore alături de motocicliștii din oraș, să descopere secretele motoarelor puternice, regulile de circulație, dar și echipamentul pe care, obligatoriu, trebuie să îl poarte fiecare motociclist.

”Motocicliștii invitați au intrat pe poarta școlii și s-au aliniat pe terenul de bitum. Gabriel Rus, un motociclist cu state vechi, a considerat că elevii ar avea multe de învățat de la motocicliști – de la spiritul de aventură, la spiritul de echipă, la respectarea regulilor și până la dragostea de natură și de libertate pe care ți-o dă o călătorie pe două roți. Printre invitați s-a aflat și o fostă elevă a școlii, Andreea Pop, pasionată și ea de motociclete și de viteză. Elevii, în special băieții au fost extrem de încântați de motoarele puternice și de faptul că li s-a permis, pentru prima dată, să se urce pe motocicletele pe care până acum doar le-au admirat trecând pe stradă”.

”Intrată în competiția națională, activitatea noastră din Școala Altfel, denumită Pe două roți – prezentare de motociclete, a câștigat locul I pe țară la domeniul Sportiv. Mulțumim motocicliștilor prezenți, Asociației Celtic Transilvania, Celtic Transilvania Riders, elevilor și cadrelor didactice care și-au manifestat interesul pentru această activitate și tuturor celor care au votat această activitate”, au scris pe Facebook reprezentanții școlii.

Reamintim că șase proiecte educaționale care s-au desfășurat în săptămâna ”Școala altfel” în județul Bistrița-Năsăud au intrat în cursa pentru cea mai bună activitate organizată la nivel național. Competiția a fost structurată pe zece domenii educaţionale: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, educaţie pentru cetăţenie democratică şi promovarea valorilor umanitare, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare.

Felicitări câștigătorilor!

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.