”Ieri am participat la dezbaterea publică privind bugetul Bistriței pe anul 2019 și despre asta mă și așteptam de la primarul Ovidiu Crețu să vorbească. Spre surprinderea mea, la capitolul investiții 2019 a vorbit despre cu totul altceva, cifrele prezentate de către el neavând de-a face cu cele care se regăsesc în proiectul de buget 2019 publicat înainte de dezbatere. A vorbit despre sume care vor fi derulate pe parcursul mai multor ani, în cazul în care va mai fi primar (el sau vreun coleg de-al său). Om vedea… mai e mult până departe. E păcat totuși că în loc să își vadă de serviciu, pare că e deja ba în campania pentru locale, ba cu gândul la lunga vacanță a pensionarii politice; pe modelul un ochi la slănină altul la făină”, spune într-un comunicat consilierul municipal PER Teodor Mârza:
”În ceea ce mă privește, una din propunerile pe care le-am făcut este montarea unor scări rulante cu două sensuri la pasajul de sub calea ferată de la autogară / Carrefour, precum și câte o rampă pentru persoanele cu dizabilități la ambele capete.
O altă propunere este restaurarea, conservarea și apoi luarea unor măsuri de punere în valoare a zidului de incintă a cetății Bistriței de pe latura de nord-est a Pieții Unirii, în jurul bisericii de la Coroana. Din păcate mulți bistrițeni nu-i cunosc istoria și cu atât mai puțin vizitatorii / turiștii, pentru că el nu se regăsește în nicio broșură turistică a orașului, nu e marcat și e în paragină. Acest obiectiv este în lista monumentelor istorice a Romaniei, cu codul BN-II-m-A-01479.01. Bucăți din el sunt deja împrăștiate în parcarea blocului “Romarta”. E mare păcat că adevăratele monumente istorice sunt lăsate să se dărâme în timp ce se pompează bani mulți în fântâni arteziene din plastic, fibră sau tablă!
A treia propunere pe care am făcut-o are în vedere transparența administrativă și eficientizarea timpului cetățeanului în relația cu autoritatea publică locală. În era internetului, în toată lumea civilizată, oamenii pot urmări online traseul unui act public, a unei petiții sau a unei cereri adresate Primăriei. Susțin necesitatea implementării unui sistem informatic prin care orice cetățean să își poată verifica online stadiul cererii pe care a adresat-o administrației. Exemplele care îmi vin în minte sunt cererile pentru certificate de urbanism sau pentru autorizații de construire, dar nu numai. Am aflat că, deși deputatul Iurișniți și USR Bistrița au depus la registratură încă din data de 8 martie, în atenția Primarului și a Consiliului Local, propunerea de regulament de bugetare participativă pentru desfașurarea programului “Tu decizi pentru Bistrița”, spre surprinderea mea până în 3 aprilie aceasta încă nu ajunsese la secretarul municipiului. În ședința extraordinară de buget de joi voi susține această propunere, pe lângă celelalte pe care le-am făcut, cu atât mai mult cu cât vorbesc în Consiliul Local despre bugetare participativă de cel puțin un an”.
Propunerea cu rampa pentru persoanele cu dizabilitati este absolut necesara! Si nu doar la pasajul de la Carrefour ci si la trecerile de pietoni unde in foarte multe locuri nu exista sau sunt prost construite sau dimensionate. Mai mult locurile de parcare pentru astfel de persoane nu sunt marcate si semnalizate corespunzator sau sunt gresit amplasate. Cat despre cererea d-nei deputat Iurișniți cand o sa vina cu lucruri serioase cu siguranta o sa fie tratata cu seriozitate. Si inca ceva d-le Mârza recomandatea mea este sa va distantati de persoane ca d-na deputat. Cu siguranta stiti vorba aceea „cand te amesteci cu laturile te mananca porcii”!
rabin nebun si aici dai lectii ? mancate-ar ciuma rosa !
Vezi, perfect ca se propune.Decat sa stam cu mainile in san, propunem, muncim, face ceva. Important este ca nu se va vedea nimic. Cate dintre aceste propuneri s-ar fi putut realiza din banii care s-au scurs pe partia de ski al lui Cretu ?