„Am avut o discuţie cu Federaţia Sanitas în ceea ce priveşte criteriile. Reprezentanţii Sanitas vor stabili împreună cu noi aceste criterii”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă. El a menţionat că aşteaptă propuneri din judeţe şi în funcţie de acestea se va decide care variantă de reducere se va aplica – 4, 10 sau 15%.
Personalul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Bistriţa-Năsăud a luat act de propunerea de modificare legislativă a Ministerului Sănătăţii privind retructurarea organizatorică a unor componente ale sistemului de sănătate faţă de care a formulat anumite puncte de vedere postate pe un site de petiţii. Acolo ei au scris că restructurarea organizatorică ar trebui să întărească componenta de medicină preventivă a sistemului.
“Sănătatea publică este ştiinţa omului sănătos şi se ocupă de promovarea, păstrarea, ocrotirea şi reabilitarea sănătăţii, ca principiu de bază, încercând într-o comunitate, să construiască cât mai multă sănătate şi să reduca bolile cât mai mult. În România nu sunt 22 de milioane de pacienţi, majoritatea populaţiei este populaţie sănătoasă sau devine pacient ocazional, aşa încât, economia financiară rezultată din reorganizarea Direcţiilor de Sănătate Publică şi redirijarea banilor spre pacient, poate aduce satisfacţii omului bolnav, dar şi insatisfacţie omului sănătos care va fi privat fie de cantitatea, fie de calitatea de servicii preventive de care a beneficiat anterior. Zilele acestea s-a protestat la Madrid sub sloganul “Sănătatea nu este de vânzare, aceasta trebuie apărată”, deşi măsurile luate de Guvern nu ating nici una din componentele preventive ale sistemului. Subscriem sloganului care este valabil şi în România”, au arătat ei.
Angajaţii DSP au spus că acuzaţiile de birocratizare a Direcţiilor de Sănătate Publică nu sunt fondate, Direcţiile de Sănătate Publică fiind construite ca structuri deconcentrate ale Ministerului Sănătăţii, cu număr de personal şi structură organizatorică aprobate de Ministerul Sănătăţii, cu rol executiv, care au aplicat politicile stabilite la nivel central, politici care au fost aplecate când în favoarea, când în defavoarea activităţii preventive, ceea ce a determinat, de regulă, un volum mare de activitate pentru un număr redus de profesionişti. Mai multe citiţi aici.
ar trebui desfiintat de tot , ca si asa nu fac nimic toata ziua.
Raul sunt de acord cu tine. Intr-o vreme spenea ca-i desfiinteaza, dar se pare ca a ramas doar in faza de vorbe.
asa este . tot ce-a promis Usl-ul asta s-a dus pe ……..[bip,bip,bip] . nimic nu au facut, dar nimic-nimic !!
vrajeli, nu numai ca nu fac reduceri in birocratie, da chiar o sa mai angajeze uslasi cu carnet ca sa ia banii nostrii degeaba.