Actualitate

Peste 1.100 de polițiști și jandarmi, la secțiile de votare și în stradă. 320 de pompieri, la datorie în week-end

”Structurile teritoriale Bistrița-Năsăud din cadrul MAI angrenate în organizarea și desfășurarea referendumului din 6 și 7 octombrie au luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate”, se arată într-un comunicat:

”Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și Gruparea Mobilă de Jandarmi Târgu Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al Județului Bistrița-Năsăud se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. În acest context, precizăm că 592 de polițiști vor asigura paza și protecția la 233 de secții de votare, dintre cele 313 ce se vor constitui pe raza județului Bistrița-Năsăud, iar pentru restul secțiilor de votare dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

De asemenea, peste 196 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 40 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 56 de polițiști și 94 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud va avea în responsabilitate 80 de secții de votare dispuse în 71 de locații, unde vor fi prezenți peste 320 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

320 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență”.

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, se va desfășura sâmbătă 6 şi duminică 7 octombrie între orele 7.00 – 21.00. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este: ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se spune în modificarea art. 48 alin. (1) din Constituţia României, aprobată de Parlament.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.