Un număr de 26 de școli din Bistrița-Năsăud – având în total peste 10.000 de elevi – sunt incluse în programul național ”Masă sănătoasă” în anul 2025.
Sunt două școli din Bistrița: Gimnazială nr. 4 și Gimnazială nr. 7 din Viișoara, una din Năsăud – Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, una din Beclean – Școala Gimnazială ”Grigore Silași”, una din Sângeorz-Băi – Școala Gimnazială ”A.P. Alexi”, câte două școli din comunele Matei, Braniștea și Tiha Bârgăului, respectiv câte una din Parva, Livezile, Leșu, Târlișua, Sânmihaiu de Câmpie, Nimigea de Jos, Josenii Bârgăului, Romuli, Monor, Ciceu Mihăiești, Silivașu de Câmpie, Lechința, Coșbuc și Chiuza.
Programul constă în acordarea zilnică, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA.
În Bistrița, 959 de elevi vor beneficia de o masă caldă zilnică. Este vorba despre porții de masă caldă în regim catering și de pachete alimentare, livrate pe tot parcursul anului școlar 2025, în zilele cu activități didactice. Unități de învățământ beneficiare: Școala Gimnazială nr. 7, Viișoara – 288 de elevi (pachete alimentare), Școala Gimnazială nr. 4, Bistrița – 671 de elevi (496 pachete alimentare și 175 porții de masă caldă). Valoarea estimată a contractului: 1.715.459,20 lei, fără TVA.
Lista unităților de învățământ incluse în programul național ”Masă sănătoasă” în anul 2025, numărul de preșcolari și elevi care vor primi masa la școală și sumele necesare repartizate au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, 20 februarie.

Inițiativa e foarte bună! Dar dacă cateringul e asigurat de firmele unor patroni țepari porțiile o să fie penibil de mici sau preparate în condiții mizerabile din ingrediente expirate. Ideal ar fi ca în America, fiecare școală are bucătărie proprie.