Social

Peste 230 de familii din Sărata au semnat un memoriu pe care l-au depus la Primăria Bistrița

Locuitorii din Sărata, localitate componentă a orașului Bistrița, au strâns 235 de semnături, iar vineri au depus un memoriu la administrația locală în care au cerut să fie racordat și satul lor la rețeaua de gaz, de asemenea au invocat și lipsa asfaltului din acest sat în care se plătesc taxe de oraș.

Până acum, administrația locală PNL-USR, care a făcut multe promisiuni pentru a fi aleasă nu și-a găsit nici măcar răgazul să organizeze alegeri pentru desemnarea delegatului sătesc.

Promisiunile administrației Turc pe puteți citi mai jos:

Etichete

7 comentarii

  • Orașul Bistrița are prioritate.Parcari pentru că orașul e supra aglomerat, apoi trebuie cumpărat stadionul de fotbal,mai trebuie asfaltate străzi în oraș și introdusa canalizarea.Pe planul doi apar și localitățile vecine care sunt destul de multe și toate doresc investiții.Rabdare multă și speranță.

    • Va multumim din suflet ca ne considerati cetateni de rang inferior, dar la taxe si impozite suntem pe picior de egalitate. Daca considerati ca orasul Bistrita are prioritate, as propune scoaterea localitatilor componente de sub umbrela Primariei Bistrita si trecerea acestora la alte primarii care au reusit sa faca ceva pentru cetatenii lor. De 30 de ani avem rabdare…..

  • Daca racordarea la reteaua de gaz ar fi asa de usor de facut , necesitand numai cerere , demult ar fi fost toata tara strabatuta de conducte.De la cerere pana la punerea in functiune a unei asemenea retele este drum lung , lung .Cererea reprezinta o etapa si ne arata ca semnatarii erau convinsi ca autoritatile nu stiu ca in acest cartier sau localitate componenta nu este retea de gaz. Fals , autoritatile stiau si stiu foarte bine acest lucru.Pana in anul 2020 Societatea de distributie , in urma cererii depuse (mai erau necesare acte de proprietate pentru casa sau teren ) prin specialisti proprii facea un studiu de fezabilitate prin care se stabileau costurile de realizare iar daca realizarea retelei era rentabila pentru ea atunci se trecea la intocmirea proiectului tehnic , urmand ca reteaua sa se realizeze intr-un interval de timp rezonabil.Solicitantii , viitorii beneficiari ai retelei , urmau sa realizeze pe banii lor numai bransamentele si retelele interioare.Daca executia retelei nu era rentabila pentru societatea de distributie atunci se putea realiza pe banii solicitantilor , eventual cu ajutorul Primariei care evident nu-si putea permite asemenea cheltuieli.In anul 2020 cu cateva luni inainte de alegerile locale , PNL a lansat o idee pe „piata” cum ca trebuie numai sa faci cerere si se rezolva , toata lumea e indreptatita sa se bucure de beneficiile gazului etc. bla, bla….Recunosc , nu stiu daca idea e transpusa si in legislatie. Au mai facut si altii cereri , cam din august 2020 , incoace (am participat si eu la o asemenea cerere colectiva , intr-o anumita comunitate). Nu stiu sa se fi facut pasi . Nu stiu pozitia Societatii de distributie (cred ca se cheama E-ON Grid) dar din cate am inteles se intentiona ca banii aferenti pentru o astfel de retea sa se obtina prin imprumuturi bancare si banii sa se recupereze de la toti beneficiari de gaz , prin cresterea pretului pe Kwh/mc (probabil , din toata zona de competenta a Societatii de distributie gaz) cam dupa modelul AQUABIS care realizeaza retele de apa-canal si recupereaza banii prin cresterea periodica a costurilor per mc de apa.Da , Doamne sa fie bine si sa nu fi fost numai promisiuni electorale , asa cum cred eu.

    • Un scurt răspuns pt Leo:
      ai spus ca primăria nu îşi putea permite o asemenea cheltuială,dar pt o pârtie de schi de-a lela au fost şi sunt bani pt tunuri de zăpadă şi întreținere, pt mereşi ştruți au fost bani,aşai?
      Dacă bine îmi amintesc în anii 90 (nu ştiu exact anul) ,a fost o FIRMA s-au ce dracu o fost şi a strâns-colectat de la localnicii din Sărata câte 20.000 lei pe vremea aceea cu motivul:introducerea Gazului în Sărata. ….şi până în anul 2020 nici Gazul şi nici Firma nu au mai ajuns în Sărata, dar nici localnicii nu şi-au mai primit banii înapoi,pt chestia asta pe cine sa prindem de. …urechi şi să tragem la răspundere,numai promisiun şi vorbe goale,dacă ştiu că nu sunt capabili de anumite lucruri să nu PROMITĂ pt că oamenii normal că se revoltă dată primăria nu se ține de promisiune indiferent de culoarea politică….tui mama lui de politică şi promisiuni.
      Ar mai fii multe de spus, dar e spațiu prea puțin pe „nett” pt toate să le enumerăm!!

  • Memoriul pe care l-au depus locuitorii din Sărata la Primăria Bistrița este pe deplin justificat. Incepând din anul 2008, pe perioada celor trei mandate de primar ale lui Ovidiu Cretu, 4 din localitătile componente ale municipiului Bistrita si anume Sărata, Slătinița, Sigmir si Ghinda, au fost ignorate total de parcă acestea n-ar face parte din obligatiile primăriei din punct de vedere administrativ. Ceva mai bine stau localitătile Viisoara si Unirea care au avantajul că se află pe DN-17 si nu datorită atentiei sporite din partea fostului primar. Revenind la situatia din Sărata trebuie spus ca Primăria Bistrita a amenajat aici in anul 2015 un Parc Industrial cu fonduri europene (ideea , fiind preluata de la liberali). Cu această ocazie au fost trase la marginea localitătii Sărata retele de apă, gaz electricitate si a fost construită inclusiv o statie de epurare pentru parcul industrial. Lăsând la o parte faptul că nici pănă astazi parcul nu a fost populat cu activitati industriale, pe cei din primărie nu i-a dus capul să extindă reteaua de gaz la consumarii casnici din Sărata si nici să nici să amenajeze o retea de canalizare racordată la statia de epurare din parcul industrial. Poate actuala administratie Ioan Turc , care are in vedere redimensionarea Parcului Industrial ca suprafață și utilități va face mai mult si pentru imbunătătirea conditiilor de viată a locuitorilor din Sărata.

  • Da un teren sintetic nu se poate face ? Sărata e ultimul sat fără un teren de fotbal ,pe toate satele găsești teren de fotbal,noi trebuie să mergem până în Bistrița că sa jucam și noi fotbal și trebuie să plătim,ce înseamnă asta ?

    • Si daca facem teren sintetic, sa cerem si o partie cu nocturna… De ce sa mergem pana pe Cocos, si oricum e mai mult inchisa toata iarna… si mai si trebuie platit…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.