Actualitate

Peste 2.700 de solicitări pentru urna mobilă. Câte persoane sunt în carantină sau izolare

Președintele Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, judecătorul Liliana Tertiș, a declarat că până sâmbătă s-au înregistrat 2.703 de solicitări pentru urna mobilă. Dintre acestea, 135 vin din partea unor persoane aflate în izolare sau în carantină, la care urna mobilă va ajunge la final.

”Per total județ, avem un număr de 2.703 solicitanți pentru urna mobilă. Dintre aceștia, 135 sunt cei în izolare sau în carantină. La Bistrița sunt 102 cereri de urnă mobilă, ceea ce înseamnă atât Spitalul Județean de Urgență, cât și Penitenciarul Bistrița și alți solicitanți. Avem ordinul ministrului Sănătății legat de utilizarea urnei mobile la cei aflați în izolare sau carantină. La ei se va merge ultima dată. Prima dată se va merge la solicitanții care nu sunt bolnavi. Am făcut o adresă prin care am anunțat secțiile de votare că vor pot solicita de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) un echipament suplimentar, iar ISU va merge direct acolo unde se va solicita prezența lor”, a spus judecătorul Liliana Tertiș.

Potrivit sursei citate, până acum nu s-au înregistrat probleme de ordin tehnic în secțiile de votare: ”Au fost toate lucrurile în regulă până în acest moment. Prezența, atât a membrilor, cât și președințiilor și locțiitorilor au fost conform dispozițiilor legale. Au fost verificați în sensul acesta. S-a început votarea la ora 7.00, iar la 10.00 prezența este de circa 5,5%. Până la ora 10.00, cu urna mobilă au fost deja la 10 persoane”.

În ce privește numărarea buletinelor de vot, președintele BEJ a spus că au existat unele sesizări încă de sâmbătă seara.

”Sunt niște operațiuni pe care fiecare președinte le organizează. Este foarte adevărat că numărarea pot să o facă dimineața. Ideea este că pe modalitatea de administrare a secției și gestionarea buletinelor eu zic că, în perioada aceea de două ore cât așteptau pentru urna mobilă, era firesc să facă ceva. Și atunci lucrul acesta nu este grav că și-au numărat buletinele de vot ca să vadă dacă sunt în conformitate cu ce au primit. Puteau să le numere și aseară dacă voiau”, a spus președintele BEJ.

Tot sâmbătă seara, BEJ a fost sesizat că sunt persoane care nu au voie să fie prezente în secțiile de votare.

”Într-o localitate cineva din afara secției de votare a vrut să acopere cu hârtie urnele dintr-o secție pentru că sunt transparente și să asigure securitatea votului. Avem o hotărâre a BEC, nr. 44, prin care este recomandat ca urnele să fie translucide. Le-am comunicat faptul că cine nu are voie să fie în secție trebuie să părăsească secția. Au voie doar cei cu cereri de urnă mobilă. Le-am spus să ceară ajutorul Jandarmeriei și al Poliției să intervină”, a mai spus președintele BEJ.

Potrivit președintelui BEJ, sâmbătă seara au fost probleme legate de alimentarea cu energie electrică în două localități, dar acestea au fost remediate la timp.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS