Social

Peste 3.500 de locuitori ai județului primesc săptămâna aceasta bani de la stat

Agenția de Plăți și Inspecție Socială Bistrița-Năsăud urmează să vireze bani săptămâna aceasta în conturile a mii de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud. Se fac plăți în conturile celor care primesc venit minim de incluziune, alocațiile de plasament și indemnizații de hrană.

Potrivit unui anunț postat pe pagina web a instituției, începând cu 19.04.2024 vor fi virați banii în conturile celor 3.535 de beneficiari ai venitului minim de incluziune (fostul venit minim garantat). Venitul minim de incluziune a fost creat pentru a ajuta persoanele și familiile aflate în situații vulnerabile să depășească mai ușor obstacolele financiare pe care le întâmpină.

Localitățile cu cei mai mulți beneficiari sunt: Poiana Ilvei – 217, Uriu – 199, Bistrița și Telciu cu câte 198, Dumitrița – 174, Năsăud – 142 și Dumitra – 138.

Luna trecută, în conturile tuturor beneficiarilor au fost virați circa 2,3 milioane de lei.

La rândul lor, beneficiarii alocației lunare de plasament primesc de luna aceasta 1.194 de lei, suma fiind destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/ manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive, precum și sume de bani pentru nevoile personale ale copilului ori tânărului pentru care s-a stabilit măsura plasamentului.

Și tot începând de săptămâna aceasta, vor primi indemnizațiile de hrană 29 de persoane diagnosticate cu TBC.

În martie, în conturile fiecăruia au fost virați peste 800 de lei.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.