Economie

Peste 400 de maşini vechi îşi aşteaptă rândul la Remat Bistriţa. Programul Rabla e blocat

Programul Rabla, care ne scapă teoretic de maşinile vechi, e blocat din lipsă de bani. Anul acesta, în Bistriţa-Năsăud au fost preluate doar 150 de maşini, alte 50 fiind în custodia Remat Bistriţa în aşteptarea tichetelor valorice de la Bucureşti. Reprezentanţii companiei spun că,pe lista de aşteptare mai sunt 400 de maşini, dar că e puţin probabil să fie preluate anul acesta.

Ioan Ilovan- şef de producţie la Remat Bistriţa a declarat, luni, pentru Timp Online că anul acesta au fost distribuite doar 150 de tichete valorice şoferilor care au predat maşinile vechi, alte 50 de maşini fiind luate în custodie în aşteptarea vocherelor de la Agenţia Naţională de Mediu.

„De la ANM ni s-a spus că deocamdată nu sunt fonduri. Se aşteaptă o rectificare bugetară pentru perioada următoare, dar deocamdată nu sunt premise că am mai putea primi tichete valorice. Pe lângă cele 50 de maşini luate în custodie, mai avem în aşteptare încă 400 de maşini. Am făcut tabele, iar oamenii s-au trecut pe ele. Oamenii aşteaptă tichete de la Bucureşti. Noi nu putem lua maşinile fiindcă nu avem spaţii de depozitare pentru ele. Până ce nu vin tichetele nu putem face absolut nimic”, a declarat Ilovan.

Potrivit sursei citate, anul trecut au fost eliberate în jur de 600 de tichete valorice.

„Oamenii vin şi întreabă, iar noi le explicăm de ce acte au nevoie. Trebuie nişte copii după cartea de identitate, după certificatul de înmatriculare, trebuie legalizate la notar, dar le spunem să aştepte, să nu dea bani în plus până nu vin tichete fiindcă nu se pot valorifica. Nu putem prelua maşini şi nu putem merge mai departe”, a declarat Ioan Ilovan.

A doua sesiune a Programului Rabla 2012 pentru persoanele fizice a început în august, bugetul alocat de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de 57 de milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 de lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice.

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.