Sport

Peste 50 de concurenţi s-au înscris deja la ediţia a doua a Maratonului Via Maria Theresia (VIDEO)

Începeţi noul an cu un plan îndrăzneţ, de exemplu, să vă depăşiţi pe voi înşivă la ediţia a doua a Maratonului Via Maria Theresia care va avea, anul acesta, cinci probe faţă de patru în 2014. Aveţi astfel şansa să cunoaşteţi mai bine Munţii Călimani şi să descoperiţi drumul pe care şi l-a creat istoria.

„S-a dat startul înscrierilor pentru Maratonul VMT, ediţia a II-a, care va avea loc în data de 8 august a.c.”, anunţă Asociaţia Tăşuleasa Social pe Facebook.

„Este alături de noi şi de această data partenerul nostru, Raiffeisen Bank România, care în anul precedent ne-a sprijinit în organizarea unei competiţii sportive cu patru probe, iar în 2015 ne ajută să creştem la 5 probe! Perseverăm şi creştem împreună pentru a insufla cât mai multor oameni dragostea faţă de natură şi preocuparea pentru mişcare şi sport. Vă invităm să fiţi alături de noi în realizarea acestor obiective şi să va înscrieţi la semi-maraton, maraton, ultra-maraton, mountain-biking sau drumeţie şi să descoperiţi drumul pe care istoria şi l-a croit în Munţii Călimani”, se mai arată aici.

Pe site-ul proiectului se menţionează că acest drum istoric, numit al Mariei Theresia, a fost construit cu sute de ani în urmă, cu scopul iniţial de alimentare a frontului şi amplasare a trupelor. Ulterior, a asigurat o legătură între două provincii istorice: „De atunci şi până în prezent, acest drum nu a mai jucat niciun alt rol important, el rămânand aproape intact sub culmile înnegurate ale Călimanilor. Din nefericire, însă, Via Maria Theresia a fost învăluit în uitare şi foarte puţini sunt aceia care ştiu de existenţa lui, cei care ii cunosc istoria fiind aproape inexistenţi. Din campusul de la Tăşuleasa Social, Munţii Călimani se văd mereu pe vreme bună, veghiind asupra asociaţiei. Acum, şi asociaţia şi-a propus să vegheze asupra lor. Astfel a luat naştere proiectul Via Maria Theresia. În primul rând, Tăşuleasa Social creează aici o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează informaţii istorice. Aceasta va funcţiona ca traseu permanent de drumeţie, maraton, semi-maraton, şi mountain-biking. O potecă tematică este atât un îndemn la practicarea sporturilor şi mişcării în aer liber, cât şi o modalitate informală de educaţie ce pune accentul pe interpretare, comunicare şi informare într-o manieră interactivă. Realizarea ei în Munţii Călimani este o şansă pentru noi toţi să ne înţelegem mai bine trecutul (istoria) şi viitorul (cadrul natural şi pădurea) şi să le putem proteja”.

La ediţia a doua a maratonului s-au înscris deja 42 de concurenţi din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Timişoara, Suceava, Neamţ, Iaşi, Braşov, Bistriţa-Năsăud, dar şi din Germania. Şi dumneavoastră vă puteţi înscrie completând un formular pe care îl găsiţi AICI.

Iată traseul spectaculos pe care îl veţi străbate:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.