Stadiul de practică a început luni cu deplasare cu autocarul pe ruta Cluj-Napoca – Gherla – Dej – Beclean (vizitarea fabricii de lactate Romfulda). În această noapte, studenții vor dormi la Arcalia. Mâine ei vor vizita Parcul Natural Munții Rodnei, mai precis fosta zonă minieră de la Valea Vinului și iazul de decantare de la Anieș.
Miercuri, grupul de studenți va vizita fabrica Rombat, dar și societatea Betak S.A.. Lor li se va descrie fluxul tehnologic, vor analiza circuitul apelor tehnologice uzate din cadrul unităților și problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri chimici.
De asemenea, se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol) și se vor identifica natura și cantitățile de deșeuri industriale care se generează zilnic/săptămânal și modul de gestionare a acestora.
Joi, studenții vor vizita barajul și hidrocentrala de la Colibița. Aici li se vor descrie procesele tehnologice, problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri, se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol), se vor identifica riscurile naturale și cele tehnologice datorate calamităților naturale (viituri, seisme) și se vor discuta măsurile care trebuie aplicate în caz de urgență.
Vineri, ei vor vizita platforma industrială de la Sărățel a Grupului Teraplast. Aici, persoane competente vor descrie fluxul tehnologic și studenții vor analiza circuitul apelor tehnologice uzate din fabrică, problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri chimici. Se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol) și se vor identifica natura și cantitățile de deșeuri industriale care se generează zilnic/săptămânal și modul de gestionare a acestora.
Sâmbătă studenții se vor întoarce la Cluj-Napoca și vor susține colocviul de pratică.
Adaugă comentariu