Potrivit criteriilor stabilite în memorandumul transmis de MAI către Prefecturile din ţară, în judeţul Bistriţa-Năsăud, un număr de 8.646 de persoane nu ar fi trebuit să se regăsească pe listele electorale la referendumul pentru demiterea preşedintelui României, din 29 iulie.
Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Nastasia Ani Bob a declarat pentru Timp Online că un număr de 5.838, cele mai multe, reprezintă persoane ale căror acte de identitate au expirat şi nu au mai fost reînnoite.
„Pe listele electorale permanente au fost identificate 197 de persoane decedate, 961 de persoane se încadrează la punctul persoane care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului, 5.838 de persoane cu actele de identitate expirate, una care şi-a pierdut dreptul de vot prin decizii judecătoreşti. Mai avem 1.580 de persoane cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate, 19 care şi-au schimbat numele prin căsătorie/divorţ pe cale administrativă, 49 care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare şi încă o persoană care domiciliul în străinătate”, a declarat prefectul Nastasia Ani Bob.
„Toate aceste informaţii le avem de la primari, iar unii, în special cei de la PDL, au scris zero în dreptul fiecărei rubrici pe care i-am rugat să o completeze”, a spus ea.
Datele centralizate la nivelul Prefecturii Bistriţa-Năsăud au fost transmise Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare şi că nu îşi permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituţională în legătură cu referendumul. Curtea Constituţională a admis, în 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.
…jos chioru base!…dar nici asa!…adica cei cu buletinele expirate daca ar fi vrut sa voteze ar fi mers sa le schimbe, nu? ……..rog ca cei cu buletinele expirate sa sa prezinte la magazine buletinul si sa nu plateasca TVA!!!!!
Statul a dat vreo amendă celor care nu şi-au schimbat buletinele? N-a dat. Atunci să-şi ţină gura aprioric.
Din absurdeala in absurdeala pana la victoria finala!
Cum mama lui proces verbal poate explica cineva cum este cu cei ce le-o expirat bolentinu’? Astia is tradatori de tara?
Dreptul la vot este unul dintre drepturile fundamentale ale omului traitor intr-o democratie, de oricare gen o fi ea, drept ce poate fi exercitat potrivit propriei constiinte, direct, egal, secret, universal si liber exprimat. Bolentinu, ala de confirma ca eu is eu, e o chestie de forma, de-i expirat si vreau sa votez, in preziua si ziua votului, stiu ca exista posibilitatea de a-mi face actul de identitate la modul extra-rapid, numa’ trebe sa-mi deplasez fizicu’ la serviciul de evidenta a populatiei si treaba se rezolva, s-apoi ma duc la sectia de care apartin, ma cauta aia pe liste si dau cu stampila pe bolentinele de vot, fie pe un singur dreptunghi, fie pe doua , fie pe toate cate is tiparite acolo, dupa cum ma duc capacitatile mele ‘ntelectuale.
Io insa ma intreb, dintre cei ce-s nominalizati in categoriile memorandumului guvernesc, cati or fi votat intr-un fel sau altul la referendum si se regasesc in numarul total de votanti prezenti, celebra cifra de 8,5 meleoane?