Pentru viabilizare de terenuri, sistematizare pe verticală, branșamente și racorduri la blocurile sociale din Viișoara, Subcetate și ANL Subcetate, Consiliul Local Bistrița a alocat din bugetul pe 2016 suma de 947.000 de lei. ”Conexiunea între str. Busuiocului cu breteaua de legătură Tărpiului – Subcetate se va face foarte repede anul acesta, nu la mult timp după aprobarea bugetului”, a precizat primarul Ovidiu Crețu legat de bucata neasfaltată în zona noilor blocuri ANL și a celor sociale din Subcetate.
Cu 1.515.000 lei va fi asfaltată strada Busuiocului (legătură cu str. Bujorului).
Cu 200.000 de lei începe amenajarea de alei, spații verzi și parcări la cele nouă blocuri sociale cu 200 de apartamente din Viișoara. Cu 110.000 lei se va finaliza rețeaua de apă, canalizare și instalații electrice
300.000 de lei au fost alocați pentru sistematizarea pe verticală la cele trei blocuri cu 138 de locuințe care se construiesc în Subcetate. Cu 120.000 de lei se va finaliza execuția la extinderea rețelei de canalizare în Subcetate.
Pentru începerea execuției la blocul nr. 5, cu 30 de apartamente, s-au alocat 243.000 de lei.
Pentru etapa a IV-a de construire a blocurilor ANL în Subcetate, cu 85.000 de lei se va termina proiectarea pentru cele cinci blocuri cu 210 apartamente.
Primăria Bistrița va depune un proiect de 5 milioane de euro fonduri europene pentru blocuri de locuințe cu destinația de locuințe sociale, Viișoara, etapa II (5 blocuri cu 160 de apartamente).
Reamintim că 1.100.000 de lei este suma cu care municipalitatea va face lucrări de intervenții pentru înlăturarea efectelor incendiului care a distrus blocul social nr. 8 din Viișoara la sfârșitul anului trecut. ”Noi suntem asigurați și societatea de asigurări va plăti la nivelul sumei care se va cheltui. Nu putem să stăm și să așteptăm, ne obligă legislația din România să revolvăm problema acelor oameni și după aceea recuperăm banii de la societatea de asigurare. Acele locuințe trebuie refăcute”, a precizat primarul Ovidiu Crețu. Incendiul a distrus complet șarpanta, planșeul peste mansardă, a afectat apartamentele din mansardă și parțial et. 3, casa scării și tencuiala de pe fațadă, precum și parțial instalațiile interioare. Suma menționată va fi repartizată din bugetul local pentru expertiză tehnică, verificarea proiectului, avize, acorduri și execuția lucrărilor de reparații.
Datorită faptului că nu a fost asfaltată porțiunea de cca 100 de metri de conexiune între str. Busuiocului cu breteaua de legătură cu strada Tărpiului, cele doua străzi, deși noi, se află acum intr-o stare de degradare accentuată care va continua presupun și în anul 2016. Zona este foarte circulată deoarece autobuzele de la Leoni și camioanele de mare tonaj evită intrarea pe șoseaua de centură dinspre strada Tărpiului deoarece nu există sens giratoriu și intersecția este prea strâmptă și extrem de aglomerată la orele de vârf și nu numai. Drept urmare, strada Busuiocului împreună cu strada Subcetate și binențeles si breteaua de legătură cu strada Tărpiului preiau o foarte mare parte din traficul greu din zona industrială aflată în acea zonă. Rezultatul este următorul* străzile menționate mai sus se afundă deoarece nu sunt proiectate pentru trafic greu, foarte mult praf și noroi din cauza zonei neasfaltate.
Ai dreptate Bistritene dar acea portiune de drum inca nu se poate asfalta pana la finalizarea santierului . Pana atunci acea portiune este drum de servitute . …in rest ai perfecta dreptate !
Corecte observatiile!
Si cand se va finaliza constructia blocurilor si vor veni utilajele sa asfalteze acea portiune de drum , parca-i vad pe d-l Balan si d-l Bojor ca va veni cu o pancarta atarnata de grumaz cum ca asfalteaza istoria sau distrug habitatul aricilor ! 🙂