Consilierul local PNL Ioan Peteleu, vicepreședinte al organizației municipale, a declarat că în cazul Parcului Industrial Bistrița Sud există o mare problemă pentru rezolvarea căreia nu se face nimic.
”Într-un viitor foarte apropiat, investiția Parc Industrial Bistrița Sud va fi finalizată. Din păcate, există o mare problemă care se discută de cel puțin șase luni dar nu se face nimic, și aici pot spune că este rea-voință, nu altceva. Pentru că dacă primești totul mură în gură cum să faci și nu faci, consider că este rea-voință. SC Business Park Bistrița Sud, societatea care administrează Parcul Industrial, în momentul de față practic nu are nimic în administrare pentru că nu s-a vrut. În 2013 am venit în CL cu propuneri care nu au trecut. Peste două luni probabil, această societate va trebui să preia patromoniul și să-l administreze. Consider că este o căciulă prea mare pentru o societate cu un singur administrator. De aceea am propus acum câteva luni ca societatea să fie transformată în societate pe acțiuni, cu Consiliu de Administrație și Adunare Generală. Am transmis în scris ce trebuie să se facă și totul a rămas la nivel de discuție în comisii”, a spus Ioan Peteleu într-o conferință de presă.
El a menționat că dacă nu se va întâmpla nimic într-un timp foarte scurt, investiția ar putea să mai treneze încă șase luni cel puțin, până va putea fi administrată: ”Întrebarea rămâne: de ce nu se dorește? Nu v-aș putea da un răspuns, doar dacă se dorește ca și la acest proiect să fie tăiată panglica anul vitor cu anumite ocazii, nu văd alt impediment, de ce să blochezi. Am propus ca și autorizațiile pentru rezidenții în parc să meargă cu lucrările în paralel, nu s-a făcut nimic nici în acest sens. Adică puteam avea un parc deja populat în toamnă, așa probabil o să mai stăm un an până când rezidenții își vor face unitățile de producție. Este o problemă majoră vizavi de acest proiect”.
Lucrările în Parcul Industrial din Sărata sunt realizate de asocierea SC Antrepriza Reparaţii şi Lucrări ARL SA Cluj – SC Serbis SRL Bistriţa. Valoarea contractului de execuţie este de 24.223.601,86 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 35.170.442,56 lei. Jumătate din costurile proiectului sunt suportate de municipalitate, din creditul de 40 de milioane lei contractat de la bancă.
La final, vor fi 1.900 m străzi de incintă, 1.116 m drum de acces, 1.900 m pistă pentru ciclişti, 14.286 mp spaţiu verde, 2.160 m reţea distribuţie apă, 1.600 m reţea distribuţie gaze naturale, 1.550 m reţea electrică de joasă tensiune, 5.460 m reţea pentru iluminatul public şi o staţie de epurare independentă. Structura parcului: suprafaţă totală – 30 ha, spaţii logistică – 12 %, spaţii industrie – 38%, spaţii servicii administraţie – 5%, spaţii verzi – 15%, drumuri şi tehnico-edilitare – 30%. Toate spaţiile vor fi prevăzute cu parcări (peste 1.700 de locuri).
Grija cu ANI si cu consiliul ala de administratie!