Actualitate

Petiționarii versus Consiliul Local Bistrița. Reacția unor aleși

Problemele de urbanism dau în continuare bătăi de cap administrației locale care se confruntă cu un val de petiții din partea cetățenilor. Unele au figurat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de luna aceasta și au stârnit dezbateri aprinse.

În ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, Ioan Nicoară Ilarie a fost invitat la microfon să-și susțină punctul de vedere legat de o problemă de urbanism, însă acestuia i-a dat bătăi de cap limbajul administrativ, așa cum reiese din înregistrarea video a ședinței. Cetățeanul a citit destul de greoi textul despre care s-ar presupune că îi aparține.

Secretarul general al municipiului Floare Gaftone s-a poziționat din nou de partea petiționarilor și a întreținut starea conflictuală, aducând acuze administrației și Consiliului Local, ceea ce l-a determinat pe viceprimarul Sorin Hangan să reacționeze.

“Aceleași lozinci ca un laitmotiv de fiecare dată. Am muncit ca idioții la o procedură PUZ care stă de anul trecut blocată la doamna secretar. Nici nu a făcut obiecții, nici nu a semnat-o, dar vine și spune că nu avem procedură PUZ actualizată. Să încheiem cu ipocrizia asta că ne-am săturat”, a spus Sorin Hangan.

”Atât vreau să vă rog să priviți la alte ședințe de consilii locale din țară să vedeți ce înseamnă un secretar de oraș și municipiu și care este atitudinea unui secretar și să faceți comparația cu ce se întâmplă în acest consiliu și în această primărie după care veți trage concluziile”, a spus președintele de ședință Tudor Filip.

Legat de numărul mare de petiții aduse pe masa consilierilor locali s-a pronunțat anterior și Florin Urîte.

”Văd aici plângeri, petiții. Că ne sunt aduse la cunoștință tot felul de probleme e foarte bine, luăm act de ele, fiecare consilier are pregătirea pe care o are, dar noi aici suntem obligați să apărăm interesele Bistriței, nu interese particulare. Faptul că pe de-o parte facem dezbateri pe comisii, votăm ceva și apoi iar reluăm în ședințele de consiliu mi se pare fără rost. Pentru dezbateri publice sunt posturi media. Eu nu sunt jurist, ascult ce spune departamentul juridic, doamna secretar, iar după ce ne informăm în cadrul comisiilor votăm în consecință. Cine consideră că i se face o nedreptate să meargă în justiție.

Noi adoptăm proiecte de hotărâre, dacă se ajunge în instanță acolo se spune dacă are sau nu dreptate contestatarul. Ni se tot aduc la cunoștință petiții de azi pe azi. Sunt 25 de proiecte, eu le studiez sâmbăta și duminica, mă pregătesc pentru comisia economică din care fac parte. Nu mi pare corect să primim pe mail tot felul de petiții, de răspunsuri la petiții, lucruri care țin strict de executiv, de Primăria Bistrița. Nu cred că noi, consilierii, trebuie să intrăm în executiv ca să ne exprimăm puncte de vedere ce țin de justiție. Cei care depun petiții vin pentru interese personale, nu pentru cele ale Bistriței. Mi se pare aiurea. Ne transformăm aici în tribunale analizând petiții. (…) Ce să votez: că am citit petiția? Aici suntem profesori, doctori, pensionari, antreprenori. Nu suntem tribunalul suprem”, a spus Florin Urîte.

În aceeași ședință, Marianei Nacu i s-a refuzat să mai vină la microfon întrucât a mai vorbit despre aceleași chestiuni pentru care a depus nu mai puțin de trei petiții.

22 comentarii

  • Un mare FASSS a declarat consilierul FLORIN URATE si un mare neadevar.Cei mai multi cetateni sunt ingrijorati de lipsa de empatie a administratiei fata de ei si de felul prostesc in care se construieste la gramada blocuri printre case si case printre blocuri.Sunt preocupati cu adevarat de cum arata orasul lor in urma dezastrului URBANISTIC din Bistrita.
    Bunaoara cetateanul Balan de la BISTRITA CIVICA a depus nenumarate petitii nu pentru interes personal ci absolut toate pentru oras.
    Drept rasplata nu s-a intamplat nimic si nici macar raspunsul legal in 30 de zile nu a sosit prin posta.
    Asa ca pacaliti pe cine vreti cu mine nu tine aceste vorbe de duh.

    8
    29
    • Bălane tu care construieşti ilegal nu eşti tocmai omul potrivit să vorbeşti despre urbanism !

      30
      8
    • dl Balan

      Raspunsul formulat de aparatul de specialitate si comisia de specialitate ( in cazul problemelor de urbanism de catre comisia de urbanism din care fac parte si consilieri locali desemnati impreuna cu serviciul urbanism , depart juridic , d-na secretar cu atributii de legalitate ) .
      Eu si alti consilieri nu facem parte din comisia de urbanism si nu pot decide ceva doar ascultand petitionari in plen , fara sa fiu bine informat de catre cei invocati si care isi iau salariile pentru aceste atributii .
      Citez din regulament postat de cineva mai jos si in conformitate cu legea.
      La începutul lunii, comisiile, în funcţie de domeniul de activitate, analizează petiţiile adresate, organizează inclusiv deplasări în teren şi formulează, cu sprijinul serviciului de specialitate, răspunsul în termenul prevăzut de lege. De regulă, răspunsul formulat va fi adus la cunoştinţa consiliului local, care se va pronunţa prin vot cu privire la acesta. Deci nu dezbaterea petitiei in sedinta de consiliul local fara pct de vedere al comisiei de urbanism impreuna cu executivul fara sa avem aceste puncte de vedere.
      Cititi mai atent dl Balan ceea ce spun si afirm si lasati jocul altora bine cunoscut deja ….
      Nu sunt impotriva petitiilor si la dreptul la aparare a cetatenilor , dar sa fie analizate si abordate corect si legal si de catre cine trebuie, in interesul comunitatii si la Bistritei .
      Consiliul local nu este tribunal si trebuie sa decida si sa ia masuri in conformitate cu legea si in baza unei corecte informari de catre executiv si comisiile de specialitate .

      4
      9
    • dl Florin ce ați făcut aici este o încercare de diluarea a răspunderii „”in cazul problemelor de urbanism de catre comisia de urbanism din care fac parte si consilieri locali desemnati impreuna cu serviciul urbanism , depart juridic , d-na secretar cu atributii de legalitate ” cei care răspund în final sunt cei care dau votul final faptul că nu cunoaşteți ce se întâmplă în oraş şi în primărie este numai problema voastră asta nu vă disculpă deloc de răspundere este similar cu faptul că nu puteți să vă justificați că ați încălcat o lege spunând că nu o cunoaşteți.

      12
      2
  • Baiete du-te si ocupa-te de ale tale si iti spun inca odata desi esti analfabet functional ca exemplul meu este de pus in rama la Primarie.Tu nu ai cum sa intelegi acest aspect deoarece nu ai vazut actele si nu cunosti deloc speta. Trancanesti asa ca un papagal fara pene.
    Nici macar tie nu iti doresc sa patesti ce am patit eu, fiindca sunt crestin.
    Am construit perfect legal si acuma s-a definitivat totul in instanta si dupa motivare tot materialul va fi expus aici ca sa vada cei ca tine ca am fost acuzat de pomana.
    Pana una alta fix Primaria si Cartea Funciara au produs mari nedreptati si greseli pe cazul meu.
    Daca nu ai ce face trebuie sa inventezi altceva ca degeaba te semnezi in acest fel, subiectul este rasuflat.Tot terenul meu a fost readus in folosinta si s-a produs dreptatea asteptata de 15 ani.

    12
    23
    • Bălane dacă eşti cu musca pe căciulă măcar ai bunul simț şi nu mai fă valuri. Ai construit ilegal şi cu asta basta, dacă ai probleme cu legea trebuia să-ți rezolvai mai întâi problemele cu legea şi numai după aceea să te apuci să construieşti.

      25
      12
  • Nimic din cele expuse de cetateanul nostru nu s-a intamplat pana in prezent.
    Un consilier local mai trebuie sa tina si audiente cu contribuabilii sa le faca public si sa fie prezent la orice invitatie adresata de petitionari.
    Numai eu din 2007 incoace am depus peste 100 de scrisori, petitii, sesizari si doar la una singura a fost prezent un singur consilier desi erau invitati toti.
    Cu asta am spus totul.
    Nu ne baga-n seama indiferent cum ne exprimam numai daca suduim si dam din picioare si vociferam zgomotos.

    8
    7
  • Domnule avocat amator. Se vede de departe ca sunteti doar amator, insa va asigur ca nu ma simt absolut deloc cu musca pe caciula, ba mai mult doua institutii sunt cu musca pe caciula cele care au intrat abuziv pe proprietatea noastra si s-au inscris fraudulos in CF atribuindu-si ilegal sute de mp, inscrieri care mi-au adus mari neplaceri insa acum se corecteaza.
    Nu cunoasteti speta si un adevarat avocat trebuie sa taca pana nu citeste si mai trebuie sa fie si intelese.
    Sunt deja albit de tot cu sentinta care e pe drum si motivarea asteptata de 15 ani.

    7
    11
    • Bălane din nou o dai cotită eu nu mă refeream la diferendele care le ai cu alte instituți eu mă refer la altă speţă şi anume că tu ai construit ilegal fiindcă nu aveai dreptul să construieşti.
      Nu poți să-ți permiți să dai lecți de moralitate şi urbanis la alți când tu nu eşti OK asta numai dacă nu eşti un politruc cu obrazul gros.

      10
      5
  • Foarte corect !
    Raspunsul formulat de aparatul de specialitate si comisia de specialitate ( in cazul problemelor de urbanism de catre comisia de urbanism din care fac parte si consilieri locali desemnati impreuna cu serviciul urbanism , depart juridic , d-na secretar cu atributii de legalitate ) . Eu si alti consilieri nu facem parte din comisia de urbanism si nu pot decide ceva fara sa fiu bine informat de catre cei invocati si care isi iau salariile pentru aceste atributii .
    La începutul lunii, comisiile, în funcţie de domeniul de activitate, analizează petiţiile adresate, organizează inclusiv deplasări în teren şi formulează, cu sprijinul serviciului de specialitate, răspunsul în termenul prevăzut de lege. De regulă, răspunsul formulat va fi adus la cunoştinţa consiliului local, care se va pronunţa prin vot cu privire la acesta.
    Deci nu dezbaterea petitiei in sedinta de consiliul local fara pct de vedere al comisiei de urbanism impreuna cu executivul fara sa avem aceste puncte de vedere .

    3
    7
  • Păi dacă domnii consilieri sunt obosiți și plictisiți de problemele cetățenilor, pot să plece,nu i ține nimeni cu forța . Putem să i înlocuim cu niște roboți pe care îi setează „Partidul” cum trebuie să voteze . Și atât! Iar „interesele Bistriței” înseamnă interesele cetățenilor Bistriței,da ? căci Bistrița înseamnă oameni ,pe care voi trebuia să i reprezentanți și pentru care sunteți plătiți din banii noștri ! Nerușinaților!

    12
    0
  • D-le Urite,
    Inca astept dezbaterea promisa in sedinta de CL din martie 2023 in care trebuia sa ne intalnim cu specialistii din Primarie si membri CTATU pentru a dezbate legalitatea certificatelor de urbanism emise pt cele 2 blocuri de pe strada Granicerilor (in zona de locuinte individuale L2) precum si PUZ-ul de pe Calea Moldovei.
    Ati promis ca nu se vor emite autorizatii de construire pentru Granicerilor pana nu va avea loc dezbaterea.
    Blocurile sunt deja ridicate. Deci cum e cu promisiunile facute?
    Dar fiecare pasare pe limba ei piere. Bistritenii nu sunt prosti. Sunt convinsa ca va veni o vreme cand o sa taxeze pe toti cei care isi bat joc de ei.

    11
    1
  • Bravo Oly.
    Este dezastru ce se întâmplă, acești consilieri au văzut din neant, sunt vătafi pe plantație, închid gura secretarei , vor o prelungire a pug ului fara nicio consultare.
    De fapt care pug îl prelungiți „stimați” domni consilieri, mă adresez și celor care n au avut nicio interpelare până acuma in Consiliul local, decât ridicatul mâini.
    Vă bateți joc de noi și promiteți că imediat veti intra cu modificări la pug după aprobarea lui.
    Din 2021 de când ne-a ți aburit cu niste răspunsuri n ști avut timp ?
    Sunteți înregimentați de dezvoltat ori, faceți jocuri murdare, va conduce o suspecta cum vrea.
    Mai aveți puțin.

    8
    2
    • Cum care PUG? Care vor mușchii lor. Care ii convine d-nei arhitect șef. Var.1,2,3… Crezi ca vor știi consilierii care PUG? Nici nu-i interesează. Mașina de vot sa funcționeze. La comanda. Secretara e pusa la zid. I-a atenționat de peste un an în legătură cu PUG-ul, din cate am cvăzut eu la ședințele de consiliu. Dar e luata la 11m și ea și cetățenii.
      Dacă vreun cetățean merge cu o petiție documentata, cu citate din legi zic ca e omul lui Gaftone.
      Legea e la fel scrisa și pt d-na secretar și pentru cetățeni. Doar pt consilieri (majoritatea, sa nu generalizam) nu e la fel. E cum vor ei și interesele lor.
      Închid gura cetățenilor și secretarei. Nici măcar nu se gândesc ca aceștia ar cunoaște legile mai bine decât ei. Vai…dar cum își permit asa ceva?
      Cel mai tare ma revolta faptul ca ne iau de prosti. Dar le vine și lor vremea.

      10
      1
  • Dna Visuian Delia
    În primul rand apreciez ca postați cu numele .
    În al doilea rand pe Granicerilor ati avut doua ședințe de CL în care toți cei nemulțumiți din zona v-ati exprimat punctele de vedere ( la ultima cu răspuns de la sef urbanism si in prezenta dl primar asa cum am promis la.prima sedinta ) . Inclusiv la ultima ședință desi se citesc petiții in plen nu se clarifica nimic dacă nu sunt analizate pe lege si regulament cu cei acreditati sa aplice legea si răspunsuri punctuale.
    Consiliul local nu este tribunal sa dea verdicte si nici nu ne putem noi erija in executivul primăriei. Noi doar deliberam acte normative si proiecte dupa ce au fost propuse pe ordinea de zi și validate de departamente de specialitate și dna secretar de legalitate . Mai mult , consilierii locali nu validează autorizații de construcție și certificate de urbanism .
    Am spus si in CL si aici în comentariu ca susțin si trebuie sa primiți răspuns de la aparatul de specialitate și comisia de urbanism după analiza . Mai mult , pe Granicierilor sint mai multe aspecte de discutat . Pe ceea ce susțineți în comentariu , ca si consilieri suntem informați ca ati solicitat si un pct de vedere al ISC si s-a primit răspuns ca totul este în regula . O sa solicit și sa va trimit pct-ul de vedere. Eu nu sunt în comisia de urbanism și am solicitat de fiecare data , respectarea legii si a reglementărilor din zone pentru fiecare aspect invocat de oricine .
    Observ ca va prevalati de răspunsul ISC si vreți sa mutați din nou problema în ședințele de consiliu local , ca asa sunteți sfătuiți probabil. Eu nu întru în polemici cu nimeni și nici în conflictul cronicizat deja dintre dna secretar si sef urbanism ca sa nu zic si cu restul departamentelor cum este juridic , patrimoniu … etc.
    Observ ca în zona aceea orice se dorește sa se construiască de alți proprietari sau dezvoltatori nu este in regula . Ca si cu actuala Dacia Service etc . Curios ca nu ati observat ca între Calea Moldovei și Granicerilor pe lângă casa dl Buhutan trebuia sa fie o strada cu doua benzi. Ca , clădirea Centru de dializă nu are parcări desi erau prevazute inclusiv subteran. Atat eu cat si alti consilieri mai tot primim inca multe informații din zona . In ce ma privește solicit respectarea legilor si reglementărilor in vigoare. Daca nu este in asentimentul unora si considera ca răspunsul primit nu este in regula si legal sa se adreseze instantei, si altor instituții abilitate sa verifice din nou legalitatea actelor emise de autoritățile locale .
    M-ati sunat intr-o seara si am vorbit mai bine de o ora toate aspectele si nemulțumirile dvs , nemulțumiri la care pe urma am solicitat explicații si lamuri de la executiv si sa se trimita răspunsuri punctuale .
    Cu speranța unei bune si corecte înțelegeri ,
    O seara buna și binecuvântată!

    3
    6
    • D-le Urite,

      Referitor la raspunsul pe care l-ati formulat la comentariul meu pot sa remarc faptul ca va pliati perfect pe metoda adoptata de actuala conducere a urbei si practicata atat de dumneavoastra ca politicieni, cat si de aparatul executiv, de a nu raspunde punctual la problemele ridicate de cetateni.
      Eu am mentionat faptul ca astept dezbaterea promisa.
      Ati promis ca nu se vor emite autorizatii de construire pentru Granicerilor pana nu va avea loc dezbaterea.
      Comentariul meu se referea la o promisiune facuta public, in plenul sedintei, promisiune pe care nu ati respectat-o.
      Am bunul simt de a nu divulga cum s-a ajuns la aceasta promisiune.
      Tot invocati faptul ca nu faceti parte din comisia de urbanism. Atunci de ce sunteti atat de vocal cand e vorba de probleme de urbanism? De ce va preocupa atat de mult acest subiect incat ati ajuns sa faceti „sapaturi arheologice” (vechi de 25-30 de ani) pe aceasta tema?
      Doar intreb. Nu dau cu parul.

      8
      1
  • Domnului consilier Urîte:
    Mai jos aveți solicitările ultimei mele petiții către consilierii locali- poate aici le citiți, diferite de cele ale petițiilor mele anterioare:
    A. Să emiteți, în calitatea dumneavoastră de putere legislativă locală și de autoritate care a aprobat PUG și prelungirea acestuia, un act de interpretare a prevederilor neclare ale PUG Bistrița, nu doar legate de locuințele colective mici ci și de alte aspecte neclare și ilegale, cum ar fi menținerea restricțiilor de construire pe traseul unei variante de ocolire care nu se va mai realiza dar și altele.
    B. Să precizați care sunt modalitățile concrete prin care asigurați îndeplinirea obligațiilor dumneavoastră legale în domeniul urbanismului astfel cum sunt acestea stabilite prin acte normative.
    C. Să întreprindeți demersurile legale pentru a asigura respectarea de către executivul local- Primăria mun. Bistrița a obligațiile legale privind transparența în domeniul urbanismului.

    5
    2
    • Buna dimineața dna Nacu
      La pct A menționez ca suntem consiliul local are caracter deliberativ nu legislativ.
      El aproba proiecte de hotărâre dupa ce sint îndeplinite toate cerințele legale de către executiv , inclusiv aviz de legalitate de către dna secretar si juridic dipa caz.
      Cu corecții la PUG s-a solicitat deja corecții identificate deja si care sint făcute de elaboratorul inițial al PUG din 2013 . Dar aici dl Primar a si solicitat la toti toti responsabilii zonali de la urbanism și ceilalți din executiv sa facă rapoarte cu aceste modificări necesare dupa care vor întra pe dezbatere publica si abia apoi vor fi aprobate de CL . La fel și cu scoaterea centurii vechi din PUG , dupa etapa de începere a demersurilor a noului PUG . Aceste aspecte la solicitarea dl Primar se dorește sa fie rezolvate cat mai repede dar , dupa o etapa de dezbatere publica sa fie clarificate toate aspectele transparent .
      Desi eu personal nu sint în comisia de urbanism , v-am răspuns punctual pentru ca sint la curent cu aceste lucruri și o sa solicit executivului si comisiei de urbanism în ce măsură se mai poate îmbunătăți transparenta decizionala pe care dvs o contestați.
      Exista sistem online de urmărire si trasabilitate a documentelor cu intrari / iesiri si termene de soluționare si răspunsuri, exista reguli stabilite , regulamente si proceduri interne .
      O sa solicit sa fie analizate si in ce măsură legala mai pot fi îmbunătățita .
      O zi frumoasa și binecuvântată

      3
      5
    • Domnule consilier,
      Apreciez faptul că v-ați făcut timp și ați răspuns.
      Credeți că este potrivit ca această dezbatere să aibă loc la rubrica de comentarii a unui articol?
      Voi solicita redacției un drept la replică din partea petiționarilor, mai precis al meu, pentru că nu este potrivit să mă erijez în reprezentantul tuturor petiționarilor.
      Prin modul în care este prezentată poziția domnului Nicoară ”Cetățeanul a citit destul de greoi textul despre care s-ar presupune că îi aparține”, respectiv ”În aceeași ședință, Marianei Nacu i s-a refuzat să mai vină la microfon întrucât a mai vorbit despre aceleași chestiuni pentru care a depus nu mai puțin de trei petiții”, eu consider că nu se prezintă o poziție corectă și imparțială a acțiunilor noastre.
      Referitor la răspunsul dumneavoastră, nu voi intra în detalii, ele sunt oricum prezentate în petiția mea pe care se pare că aleșii locali nici nu au citit-o, dar care mai este încă postată pe site-ul primăriei.
      1. Prin faptul că CL este autoritatea care aprobă PUG și alte acte cu caracter normativ, reprezintă legislativul local. Termenul de putere deliberativă include și funcția legislativă. Iar dacă aceasta este poziția CL, atunci trebuia să mi se răspundă, conform legii, în scris, ca poziție însușită de consilieri. Eu am pus doar solicitarea dar în petiție sunt multe aspecte legate de acest punct care ar trebui detaliate.
      2. CL ”coordonează şi răspunde de întreaga activitate de urbanism desfăşurată pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale şi asigură respectarea prevederilor cuprinse în documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate, pentru realizarea programului de dezvoltare urbanistică a localităţilor componente ale comunei sau oraşului”- art 25 din Legea 350/2001. Am întrebat cum se îndeplinește această verificare pentru că nu puteți lăsa executivul să facă ce vrea, fără o minimă verificare.
      3. Conform legislației, autoritățile publice pun la dispoziţia publicului în termen de max 30 de zile de la emiterea AC următoarele informaţii:
      a) conţinutul autorizaţiei de construire şi al anexelor aferente, care includ principalele condiţii necesar a fi îndeplinite de solicitanţi, sau, după caz, conţinutul actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii;
      b) principalele motive şi considerente pe care se bazează emiterea autorizaţiei de construire sau, după caz, a actului de respingere a cererii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, ca urmare a examinării comentariilor şi opiniilor exprimate de public, inclusiv informaţii cu privire la desfăşurarea procesului de consultare a publicului;
      c) descrierea, după caz, a principalelor măsuri pentru evitarea, reducerea şi, dacă este posibil, compensarea efectelor negative majore, conform actului administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecţia mediului.
      (231) Informaţiile referitoare la principalele condiţii necesar a fi îndeplinite de solicitanţi, extrase din conţinutul autorizaţiei de construire şi al anexelor aferente, se fac publice în termen de maximum 30 de zile de la data emiterii autorizaţiei şi trebuie să includă în mod obligatoriu următoarele:
      a) numărul autorizaţiei de construire şi data emiterii acesteia;
      b) titlul/descrierea proiectului;
      c) procentul de ocupare a terenului – P.O.T. şi coeficientul de utilizare a terenului – C.U.T.;
      d) retragerile construcţiilor de la limitele de proprietate;
      e) suprafeţele, construită la sol, construită pe fiecare nivel, construită desfăşurată;
      f) regimul de înălţime, numărul de niveluri subterane şi supraterane pentru fiecare construcţie, şi înălţimile construcţiilor, la cornişă şi maximă pentru fiecare construcţie;
      g) dacă a fost solicitat/obţinut avizul autorităţii competente în domeniul protejării patrimoniului cultural;
      h) dacă a fost solicitat/obţinut avizul autorităţii competente în domeniul protejării mediului;
      i) planul de situaţie; şi
      j) planuri cu toate faţadele.”
      Nu mai detaliez mai mult, încă o dată, această dezbatere trebuia să aibă loc sau în cadrul comisiei de urbanism sau în plenul ședinței de CL.
      Cu respectul datorat funcției pe care o ocupați,
      Mariana Nacu

      6
      3
  • Bună ziua

    Punctul 3 cu toate subpunctele va răspunde foarte clar atat dvs cât și d-nei Visuianu cu cine trebuie sa facă și cum trebuie sa facă.
    Nu ma mai repet cu celelalte explicații cu dreptatea în CL ca la un tribunal si ca asa cum se pune problema nu este în regula asa cum spune și legea invocata de dvs .
    Mai mult , am văzut ca sunt deja multe decizii de instanta în care s-au cerut demolarea construcțiilor dacă s-au dovedit ca nu sunt legal construite, cu dezbagubiri, etc .
    Deci nu ne cereti noua sa ne asumam rolul justiției ca nu este legal .
    Tot timpul am cerut respectarea legii si autoritățile locale prin aparatele de specialitate sa respecte legea si sa răspundă conform legii si regulamentui de funcționare și al procedurilor interne cu termene de răspuns.
    Inclusiv dna Secretar ca ea răspunde de legalitatea proiectelor si ea semnează si documentele invocate de dvs .
    Si mai răspund d-nei Visuianu ca tot sunteți în echipa pe aceste aspecte ca fiind președinte de sedinta de câteva ori de la începutul mandatului de consilier local, am fost implicit implicat sa gestionez sedinta cu susținerea petițiilor, a limbajelor deseori inadecvate si cu jigniri si cu pancarde ca la mitinguri si de aici evident implicarea mea sa solicit informații, sa ma informez si sa spun ce am constatat. Am si eu acest drept stimate doamne ca si dvs dealtfel .
    Si având peste 25 de ani de functii adm de director în firme mari în care am avut în subordine juriști si colaborări cu firme mari de avocatura , am învățat sa ma documentez si sa ma informez corect pe problema .
    Mai menționez ca si eu sint cetățean al acestui oraș , mi-am plătit taxele si impozitele la zi și mai mult , m-am implicat în multe proiecte de dezvoltare locala si de susținere proiecte de sănătate ( spital județean) , sportive , educationale si culturale prin alocarea de sume considerabile prin sponsorizări din firmele din privat unde am lucrat si lucrez pentru susținerea comunității locale si pentru cetățenii bistrițeni si nu numai .
    Si asa este dna Visuianu , am constat si multe nereguli si compromisuri din trecut cu documente justificative și mai am si informații certe cu probe, de cum sunt antrenați anumiți petitionari atrași cu puncte de vedere în acea zona . Unii mi-au relatat direct dupa ce i-am sunat si întrebat ce nemultumiri au ca sa inteleg si eu mai bine . Multi cetățeni , si antreprenori ma suna și îmi solicita si mie intervenții pentru clarificări, rezolvări intr-un termen rezonabil.
    De aceea am ajuns sa fiu implicat dna Visuianu . Sunat fiind chiar si de dvs ca si alții. Probabil datorita faptului ca ma implic ca si consiler în rezolvarea problemelor si a gestionarii corecte a ședințelor si proiectelor de hotărâre. Ca asa am învățat în privat : sa fim pragmatici si eficienti pentru dezvoltare si atingerea obiectivelor asumate prin proiectul de modernizare al Bistriței. Pentru ce am fost votati stimate doamne si lucrurile bune se pot vedea .
    Ca am constatat si eu ca și alții, ca în adm locala este un război permanent de mai bine de 5-6 ani intre dna secretar si celelalte departamente, dar în mod special cu departamentul de urbanism / sef urbanism si tot mai accentuat si cu consilierii locali este o alta problema si trebuie tratata corect si legal .
    Va sugerez sa va informați din interiorul primăriei cum sunt relațiile de serviciu al dnei secretara cu celelalte departamente si chiar cu subordonații domniei sale ( unele ajungând la spital din cauza stresului si presiunilor făcute) .
    Si v-am răspuns prin mesaje la articol având în vedere ca si dvs si ceilalți, unii sub anonimat ( dar sunt simplu de anticipat dupa modul de exprimare aproape identic cu a persoanei care ar trebui sa va răspundă si sa gestioneze răspunsurile corecte către dvs ) ati scris aici si in acest mod .
    Eu nu imi doresc decât respectarea legii pentru toti indiferent ca sunt : cetățeni din zona , antreprenori, dezvoltatori , cetateni de buna credinta si preocupați de dezvoltarea moderna a orașului pe principii corecte de legalitate.
    O zi buna și binecuvântată

    2
    7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.