„Să fiţi conştienţi de greutatea care apasă pe umerii dumneavoastră şi de răspundere fiindcă nu ne putem permite să-i lăsăm preşedintelui Traian Băsescu când vine la partid, în luna decembrie a acestui an, un mini-partid. Trebuie să facem tot ce depinde de noi – aşa cum dânsul a luptat timp de 10 ani pentru România, ca să continue să lupte alături de noi după terminarea celui de-al doilea mandat, ori, ca să poţi lupta, trebuie să ai gloanţe, iar gloanţele sunt procentele pe care le vom obţine la alegerile prezidenţiale”, a spus Petrescu.
Totodată, Cristian Petrescu a vorbit şi despre faptul că PMP ar putea să schimbe candidatul pentru Cotroceni, urmare a cererilor venite din partea preşedinţilor de filiale.
„Marţi vom discuta, vom găsi, sperăm noi, cea mai bună soluţie. Ideea este să obţinem un rezultat cât mai bun la alegeri fiindcă nu ne putem permite să lăsăm ţara unui preşedinte de stânga, respectiv lui Victor Ponta. Atunci, prin procentul obţinut de candidatul nostru şi prin procentul obţinut de alte partide de dreapta, facem tot posibilul să îl împiedicăm pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României. Bineînţeles că ne dorim ca al nostru candidat să intre în turul doi fiindcă acolo lupta cu Victor Ponta se duce cu totul altfel. Vă aduc aminte că, în 2000, Traian Băsescu a intrat în cursa pentru Primăria Bucureşti doar cu trei săptămâni înainte, avea 4%, dar a reuşit în trei săptămâni să ajungă la 17% şi a intrat în turul doi unde l-a bătut pe Sorin Oprescu care obţinuse peste 40% în primul tur. Faptul că acum cineva are 40% în sondaje nu îi garantează sub nicio formă câştigarea cursei pentru alegerile prezidenţiale şi, în funcţie şi de noi, cred că rezultatul final al alegerilor poate fi împotriva candidatului stângii”, a spus Petrescu.
El le-a cerut membrilor PMP să demaşte minciunile stângii care a promis locuri de muncă, dar nu le-a creat şi care nu a garantat independenţa justiţiei.
„Oamenii ştiu aceste lucruri, dar trebuie să le spunem şi noi. Numărul locurilor de muncă e din ce în ce mai mic, e din ce în ce mai greu să le asiguri oamenilor o pâine. Şi eu a trebuit să închid o firmă şi am dat doi oameni afară, asta e, nu am putut face nimic. Deci toată lumea o duce greu în această ţară cu excepţia unor baroni şi baronaşi. Unii dintre ei ajung unde le e locul. Din păcate pentru România, în acest moment nouă preşedinţi de CJ sunt după gratii, şapte de la PSD, unul de la PNL şi altul de la UDMR. Nu acesta este genul de ţară pe care eu mi-l doresc”, a adăugat el.
Întrebat de ce s-a ajuns la ideea schimbării candidatului PMP pentru prezidenţiale, Petrescu a spus că subiectul va fi discutat abia marţi: „Sunt păreri şi păreri. Pe de-o parte, avem un candidat respectabil şi respectat cu un profil foarte bun de preşedinte, însă postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit şi ca să poţi ajunge preşedinte trebuie să fii ales de oameni. Există cercetări sociologice pe care ni le-au arătat unii colegi din care reiese că domnul Cristian Diaconescu nu ar obţine un număr suficient de mare de voturi ca să putem continua cu dânsul. Pe de altă parte ştim foarte bine în ce măsură sunt românii pregătiţi să voteze o femeie sau să treacă peste un anumit misoginism. Vom pune în balanţă, atât avantajele cât şi dezavantajele. Interesul nostru, al tuturor, este să avem un candidat cu cât mai mari şanse, deci care să ne aducă cele mai multe voturi. În măsura în care vom stabili, în urma dezbaterilor, că ne avantajează schimbarea candidatului probabil că o vom şi face. Nu e o decizie luată în acest moment. E o decizie democratică şi sper să luăm cea mai înţeleaptă decizie”, a spus Cristian Petrescu.
El a mai declarat că PMP nu îşi va îndemna niciodată electoratul să voteze cu stânga.
„Din păcate, am cam văzut care sunt ceilalţi candidaţi de pe partea dreaptă. Domnul Iohannis a făcut parte din USL până de curând. Acum îşi aduce aminte de baronii USL şi că e ţara baronizată, dar până acum câteva luni era coleg cu ei şi chiar era unul dintre baroni. Domnul Tăriceanu nu ştie nici dânsul dacă e de stânga sau de dreapta. În sondaje apare cu un anumit procent, mi se pare cam mare. Nu ştiu dacă oamenii respectivi sunt de stânga sau de dreapta, cei care-şi exprimă intenţia de vot către el. Doamna Macovei poate fi un candidat respectabil, dar să nu uităm, totuşi, că e membru PDL în acest moment indiferent dacă se declară candidat independent. Aşa cum aţi văzut, preşedintele Băsescu s-a delimitat de anumite acţiuni ale doamnei Macovei. Poate că e şi acesta un motiv pentru care intră în discuţie candidatura doamnei Elena Udrea pentru că Monica Macovei este mai repede identificată cu dorinţa de a face bine României de către Traian Băsescu faţă de Cristian Diaconescu care nu a fost foarte vizibil în ultimul timp. Deci, în funcţie de ce vor afirma şi îşi vor propune ceilalţi candidaţi de dreapta, evident că nu vom invita pe cei care ne-au votat să voteze cu stânga. Asta e exclus! Dacă şi ei îşi asumă ceea ce noi ne-am propus, putem discuta şi putem ajunge la concluzia că e bine să susţinem alt candidat al dreptei. Dar speranţa mea şi vom face tot ce depinde de noi este ca al nostru candidat al PMP să intre în turul doi şi nu alt candidat”, a spus Petrescu.
Cristi, ai ales sa-i dai lui Base un mini partid în momentul în care ai acceptat, pentru poziția 4 la europarlamentare, sa dai la o parte oamenii cu viziune din acest partid, pentru a crea un mic PPDD! :)))
PETRESCULE TRAIESTI IN EPOCA FEUDALA INTUNECATA ??
VREI TU SA-I LASI MOSTENIRE CHIORULUI UN PARTIDULET ….COMPUS DIN CREMA NEPUTINTEI PROFESIONALE LOCALE SI MAI CREZI CA VA SCAPA DE PARNAIE ?