Ideea este extraordinară şi ar construibui, cu siguranţă, la creşterea atractivităţii centrului istoric şi în afara pietonalului. Dovada faptului că avem buchiniştii noştri este prezenţa vânzătorilor de carte la târgul de vechituri. Acesta este însă prea departe de centru (în Piaţa Independenţei-Nord) şi văzut mai degrabă ca un spaţiu al sărăciei.
În eventualitatea în care vânzătorii de carte şi obiecte de artă ar fi aduşi spre centru în zone special amenajate, cu siguranţă că s-ar schimba şi atmosfera relativ provincială, concurată de mirosul de bere de la terase.
Bistriţa s-a autodenumit, de altfel, „oraş al pasajelor”, aceasta fiind o particularitate a sa de oraş medieval. După ce vor fi reabilitate, e posibil ca pasajele să poată fi, în afară de artere de legătură, şi locuri care să prindă identitate culturală.
Potrivit strategiei de dezvoltare a oraşului, o astfel de „piaţă a cărţii” va fi realizată în următorii patru ani, costurile estimate fiind de 11.500 de euro.
Cristiana Sabău
O idee buna, mai ales ca in oras lipseste un anticariat. Totul este sa nu devina o piata a cartilor de joc pentru locuitorii zonei.