Actualitate

Plăcintele cu urdă, nelipsite de pe masa de sărbătoare, de Rusalii

De Rusalii, la sate, gospodinele pregătesc cozonaci, plăcinte cu brânză și cu urdă, care prin unele părți se numesc ”urdașe”, pâine de casă coaptă pe vatră, în cuptor cu lemne, și multe alte bunătăți pe care le-a adus la piața locală Saveta Ban din Liviu Rebreanu.

”Tradiționale de Rusalii sunt plăcintele, cozonacii, prăjitura. Plăcintele dulci le-am făcut cu aluat de cozonac, lapte, ouă, zahăr și urdă, iar plăcintele sărate cu brânză, mărar și cozi de ceapă, frâmântate numai în lapte. Am mai făcut și o tartă cu fructe, dar care nu e tradițională. Având o farfurie de căpșuni, una de cireșe și niște mere am zis să mă apuc să fac și o tartă. Am mai avut o brânză dulce cu vanilie. Am mai făcut și foccacia pe care am învățat să o fac în Italia, de la o româncă, atunci când am fost să-mi îngrijesc nepoata. Mi-o spus rețeta, dar eu am pus de-alea noastre: brânză, hribe proaspete din pădure, roșii, busuioc”, ne-a spus Saveta Ban care a mai adus la iața locală cozonaci și multe alte bunătăți.

De Rusalii, este ultima dată când se mai poate prepara pască, aceasta fiind preparată, din nou, de Paște.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.