Actualitate Recomandări

Plăcuțele de pe 139 de străzi din Bistrița ar putea fi înlocuite

Plăcuțele de pe 139 de străzi din Bistrița care poartă numele unor personalități ar putea fi înlocuite cu altele noi care să conțină anul nașterii și al decesului, ocupația sau calitatea pentru care a dat numele unei străzi.

Întreaga procedură ar putea dura un an și se ridică la circa 14.000 de lei dacă inițiativa – depusă în cadrul procedurii de bugetare participativă din acest an – va fi aprobată.

Inițiatorii își justifică demersul prin aceea că ”denumirea străzilor într-o localitate are multiple rosturi, printre care și unul educativ, iar în acest sens, pentru ca să fie de un real folos locuitorilor Bistriței în special tinerilor, dar și turiștilor, numele unei personalități înscris pe o plăcuță stradală ar trebui să cuprindă câteva elemente de identificare: anul nașterii și al decesului, ocupația sau calitatea pentru care Consiliul Local a considerat că merită să ne amintim numele acelei personalități. Aceste elemente de identificare lipsesc de pe majoritatea plăcuțelor stradale care au numele unei personalități, în municipiul nostru”.

Conform Nomenclatorului stradal, ediția 2019, publicat pe site-ul Primăriei, dintr-un total de 438 străzi, există 139 străzi care au ca denumire o personalitate. ”Propunem înlocuirea plăcuțelor de pe aceste 139 de străzi, cu altele noi, care să cuprindă: anul nașterii, anul decesului, ocupația/calitatea”, se arată în proiect, unde se vorbește despre Cluj-Napoca, oraș în care asemenea plăcuțe există și sunt edificatoare.

Bugetul estimat este de 13900 lei, iar durata de implementare de un an.

În această sesiune a bugetării participative au fost depuse 9 proiecte.

Etichete

1 comentariu

  • Scopul placutelor este de a te ajuta să te orientezi în trafic, repede, facil, de a nu cauza confuzie sau ambuteiaje!

    Această încărcare a plăcuțelor îngreunează orientarea,

    Strada Gheorgge Șincai
    1754- 1816
    Filolog, istoric, scriitor, traducător

    Valeria Peter Predescu
    19xx- 20xx
    Solist de muzică populară, folclorist, etolog, etc.

    Andrei Mureșanu
    1816-1863
    Filozof, teolog, poet, autorul versurilor imnului național al României

    Eu nu susțin această propunere!
    Mă gândeam ca Primăria Bistrița se ocupă cu lucruri mărunte , în loc să se ocupe de probleme reale.

    Sunt mulți oameni în vârstă în Bistrița, cu început de dementa, Alzheimer , o să îi încurcați și mai mult cu plăcuțele astea. De nu o să mai știe să se întoarcă acasă de la piață!

    6
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.