Actualitate

Plecați în vacanță la greci? Trebuie să prezentați un test negativ de Covid-19, altfel faceți cale întoarsă

Grecia schimbă regula pentru turiști – impune un test negativ de Covid-19 cu 72 de ore înainte de intrarea în țară prin Promachonas, informează presa elenă.

Călătorii care intră în Grecia din motive ”neesențiale” – adică turiștii – sunt obligați să prezinte un test nagativ de covid-19 la Vamă la Promachonas, a anunțat vineri după-amiaza un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas. Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Această măsură urmează să intre în vigoare de marți, 14 iulie, la ora locală 6.00 (și ora României).

De asemenea, călătorii au obligația să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a anunțat purtătorul de cuvânt. Peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri și hoteluri în țară, a anunțat el. Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva Covid-19.

Grecia a înregistrat o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus de la începutul săptămânii – majoritatea cazurilor fiind turiști care au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Potrivit televiziunii elene de stat ERT, la Promachonas circulă zvonuri cu privire la închiderea frontierei vineri seara. ”Acest lucru nu este adevărat”, a subliniat reporterul.

Teste contra cost puteți face la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Recoltarea probelor se va realiza în fiecare marți și joi, între orele 10.00 – 12.00, în incinta spitalului județean de pe B-dul G-ral Grigore Bălan nr. 43, lângă cortul de triaj, pe baza unei programări prealabile.

Costul unei testări este de 290 de lei, iar în cazul în care rezultatul probei este incert, retestarea se face în mod gratuit.

Rezultatele probelor vor fi comunicate prin e-mail în termen de 48 de ore de la recoltare.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS