Actualitate

PNL: Candidații desemnați pentru primării, președinți unici ai organizațiilor. ”Decalog” pentru candidați

ACTUALIZARE Consiliul Naţional PNL a adoptat criteriile de integritate pentru candidaţii la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare cu o majoritate covârşitoare, înregistrându-se un singur vot „împotrivă” şi o abţinere.

Ca parte a strategiei de accelerare a fuziunii interne, participaţii la Consiliu au votat şi hotărârea potrivit căreia candidaţii înscrişi în cursa pentru primăriile din teritoriu să fie numiţi preşedinţi unici ai organizaţiilor de partid respective.

Criteriile de integritate adoptate la Consiliul Naţional al PNL vor trebui să fie respectate de candidaţii la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare şi vizează lustraţia, traseismul, nepotismul, contractele cu statul, falsul în declaraţii, incompatibilitatea sau conflictul de interese, atitudinile discriminatorii, datoriile la bugetul de stat, plagiatul şi problemele penale.

Astfel, potrivit „Decalogului” adoptat de liberalii prezenţi la CN PNL, nu vor putea candida la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare cei care intră sub incidenţa lustraţiei (să nu fi fost membru sau colaborator al fostei securităţi şi să nu fi fost dovedit ofiţer acoperit, să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel), traseiştii (cei care şi-au schimbat apartenenţa politică astfel încât să fi candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni), persoanele care şi-au angajat în funcţii, în cadrul instituţiilor publice pe care le-a condus sau le conduce, soţul/soţia, rude sau afini de gradul I, persoanele care au avut afaceri cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţii din subordinea acesteia, precum şi cele care au comis fals în declaraţia de avere sau interese, dovedit prin decizie judecătorească.

Interdicţii sunt şi pentru liberalii care au datorii la bugetul local, mai vechi de un an, cei care au hotărâri judecătoreşti definitive pentru incompatibilitate şi conflict de interese, care au manifestat atitudini discriminatorii, prin declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărîri definitive, precum şi cei care au obţinut titluri şi diplome prin plagiat, stabilit prin decizie definitivă a instanţei.

„Decalogul” PNL a fost amendat, pe parcursul dezbaterilor interne, astfel încât prevederile legate de candidatura celor care au probleme de corupţie sunt mai permisive faţă de primul draft al criteriilor. Astfel, dacă iniţial Comisia de formulare a criteriilor a interzis candidatura liberalilor urmăriţi penal pentru corupţie, ulterior s-a revenit asupra deciziei şi s-a stipulat interzicerea înscrierii în competiţia electorală a candidaţilor urmăriţi penal pentru dare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă.

Deciziile vor aparţine conducerilor judeţene în evaluarea dosarelor de candidatură, însă dacă vor apărea informaţii că în anumite judeţe nu se respectă aceste criterii, se va interveni de la nivelul conducerii centrale.

În ceea ce priveşte desemnarea candidaţiilor la primăriile muncipiilor sau reşedinţelor de judeţ, decizia de a accepta o candidatură aparţine BPN PNL.

Etichete

5 comentarii

    • flori, tu n-ai putut face cariera in pdl si acum te razbuni cu un comentariu de toata jena.
      satane sunt peste tot chiar si in sutane si cel mai bine se simte satan prin psd, vezi, poate te-or avansa pesedistii!

  • Ai perfectă dreptate, Flori. Până nu se lepădă de ei, lumea îi vede exact așa ca pe PDL-iști, tăind alocații, pensii, salarii și implementând proiecte fără nici o finalitate sau impact asupra oamenilor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.