Politică

PNL și-a lansat candidații pentru locale. Mesajele liberalilor

Organizația Județeană PNL Bistrița-Năsăud și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie în cadrul unui eveniment care a avut loc în zona verde de lângă Turnul Dogarilor, în prezența secretarului general al PNL, deputatul Lucian Bode, și a europarlamentarului Daniel Buda – președintele PNL Cluj.  

Au fost prezentați candidații la funcțiile de consilieri municipali și județeni, iar Lucian Bode și Daniel Buda s-au adresat celor prezenți. Au luat cuvântul apoi deputatul Robert Sighiartău, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, și președintele PNL BN, Ioan Turc, care candidează pentru un nou mandat de primar al Bistriței.

Lucian Bode: ”Sloganurile de campanie, Bistrița Acasă și Alege Viitorul, nu sunt simple vorbe ci o stare de spirit. Bistrița este un exemplu de cum bastioanele roșii de altădată pot fi schimbate. Asta a demonstrat PNL Bistrița-Năsăud în competițiile electorale. Guvernarea locală și cea națională trebuie să meargă mână în mână. Am arătat că se poate. PNL și-a asumat mersul înainte al României. Obiectivul nostru pentru 9 iunie este cât se poate de clar: să reconfirmăm mandatul domnului Ioan Turc, să câștigăm președinția Consiliului Județean prin Robert Sighiartău, să obținem un număr suficient de mandate de primar și de majorități în Consiliul Județean și în Consiliile Locale. Printr-o bună mobilizare, organizare și disciplină, putem câștiga alegerile locale în România. Mi-a plăcut foarte mult ce a spus Ioan Turc la un moment dat și am reținut: un leu din impozitele și taxele dvs. se întorc prin atragerea a 2 lei din fonduri europene. Aceasta este o gândire sănătoasă, care dezvoltă o comunitate. Aleșii locali ai PNL sunt oameni gospodari, le pasă de oameni, au demonstrat că merită să își reînnoiască mandatele, iar cei care candidează acum au același gând, de a dezvolta comunitățile. Următorii zece ani sunt cruciali pentru România, va trebui să accelerăm dezvoltarea, să menținem stabilitatea și cursul euroatlantic, să respingem vehement extremismul. Doar un președinte al României dat de PNL poate ține cârma dreaptă în această țară și cred că el poate să fie președintele PNL Nicolae Ciucă”.

Daniel Buda: ”Îl felicit pe domnul primar Ioan Turc pentru felul în care a reușit să modernizeze și să dezvolte orașul, făcându-l un punct de referință. Îi felicit pe domnii primari pentru felul în care și-au modernizat localitățile, astfel încât fiecare cetățean să se simtă acasă. Este datoria noastră de a crea o Românie în care fiecare dintre noi să se simtă acasă. Este datoria noastră de a atrage în continuare fonduri europene. Avem în față și alegerile pentru Parlamentul European, avem datoria de a proteja mai departe Uniunea Europeană în fața extremismului. 80% din investițiile din România sunt făcute cu ajutorul fondurilor europene”.

Robert Sighiartău: ”A sosit momentul adevărului. A sosit, așa cum spune românul, să separăm grâul de neghină, e momentul să alegem ce vrem să fim în viitor. Am fost aproape opt ani de zile în Parlamentul României, cu votul pe care mi l-au dat bistrițenii, ceea ce înseamnă că au avut încredere în mine și în felul în care i-am reprezentat. Mi-am asumat candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean pentru că voi, colegii mei, mi-ați făcut această onoare de a mă susține și e momentul ca și eu să întorc această încredere colegilor, dar mai ales bistrițenilor. Dintotdeauna am fost împotriva socialismului pentru că nu am crezut că este o soluție pentru România și pentru județ. Am criticat în permanență modul în care PSD guvernează nu numai în plan național, dar și la nivel județean, unde pune control pe tot și pe toate. Nu există niciun dubiu că această asumare a candidaturii mele înseamnă o luptă totală cu PSD. Pot să vă asigur pe toți: Robert Sighiartău nu face niciun blat în județul Bistrița-Năsăud. Oameni onorabili, de dreapta, au venit în echipa noastră și îl menționez în mod special pe antreprenorul și doctorul Mureșan.

Voi câștiga având la temelia acestei bătălii câteva principii: zero toleranță la corupție, transparență totală în cheltuirea banilor publici, reducerea cheltuielilor Consiliului Județean. Facem curățenie generală la CJ, PSD-iștii nu o să mai aibă rude, nepoate, amante angajate la CJ. Facem și un control ca să le spunem bistrițenilor cine, ce și cum a furat. Nu în ultimul rând, vom avea o viziune de dezvoltare bazată pe investiții care să crească bunăstarea cetățenilor așa cum s-a întâmplat în administrațiile liberale din Transilvania: Cluj, Bihor, Maramureș, Sălaj. Opt centuri în doar patru ani a făcut Ilie Bolojan, în 12 ani de administrație Radu Moldovan nu avem nicio centură. Aceasta este diferența între PNL și PSD. Pentru a câștiga trebuie să mobilizăm cetățenii din județ de care știm sigur că au valori dreapta, să meargă la vot. Este momentul nostru și trebuie să ne ridicăm la înălțimea momentului. Cu Dumnezeu înainte, cu principii și valori, putem crea o Românie mai bună în Bistrița-Năsăud. Dar fără mâini murdare, un județ pe mâini curate!”.

Ioan Turc: ”Este un moment important. Ce se întâmplă cu Bistrița este apreciat de cea mai mare parte dintre cei care locuim aici, iar cei care vin în Bistrița din altă parte apreciază și mai mult modul în care se schimbă orașul pentru că ei nu sunt deranjați. Cei care locuim în Bistrița plătim și factura deranjului. E ceva ce vine la pachet cu modernizarea. Proiectele de mobilitate care ne-au dat destule bătăi de cap – Linia Verde, Reconfigurarea Axei – sunt aproape finalizate. Mai avem două luni și închidem aceste proiecte. Până la finalul acestei luni, pasajul subteran pietonal din zona Decebal va fi adus în stadiul în care se va relua circulația auto și pietonală pe deasupra. Știm că e nevoie de foarte multe locuri de parcare în oraș, distribuite la nivelul întregului oraș. 946 de locuri de parcare au fost realizate până în acest moment și lucrăm la alte 2.056, la parcări etajate și la sol. Transportul în oraș va fi îmbunătățit. Avem 10 autobuze electrice cumpărate, alte 20 vor fi cumpărate, iar alte 30 sunt în analiză.

Cred că avem nevoie în continuare de îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Am pus în funcțiune anul trecut în august o stație nouă pentru producere de mixturi asfaltice. Anul trecut, în trei luni, am asfaltat 15 străzi de piatră. Am reabilitat străzi și din municipiul Bistrița și, până la final de an, vom mai asfalta 45-50 de străzi. Pasajul care va uni str. Gării de str. Tărpiului va aduce îmbunătățiri mari în ce privește circulația auto în Bistrița. Linia Albastră, un coridor de mobilitate aferent râului Bistrița, va rezolva probleme de conectivitate, dar vom avea și o zonă de promenadă. Poduri noi, punți noi, piste pentru cicliști care nu vor încurca lumea, ci vor ajuta la deplasarea în siguranță a celor care iubesc mersul pe bicicletă. 62 de blocuri au fost reabilitate termic, 2.400 de apartamente și 7.600 de oameni au beneficiat de aceste lucrări. Urmează alte circa 100 de blocuri în perioada următoare. Extindem iluminatul public, nu doar cel convențional. Am început anul trecut și continuăm să montăm anul acesta 400 de corpuri led cu celule fotovoltaice. Vom schimba multe în privința curățeniei orașului. Anul acesta expiră contractul pe care îl avem cu prestatorul și voi avea grijă personal să fie prevăzute condiții ca, la Bistrița, curățenia să fie făcută ca la carte. Schimbăm sistemul de colectare a gunoiului. Pubelele semiîngropate nu au rezolvat nimic. Am semnat contractul pentru 190 de platforme îngropate în care se va face colectarea pe 5 fracții și care ne scapă de miros, de aspectul neplăcut, de animalele care răscolesc gunoiul.

Nu există școală, grădiniță sau creșă care să nu fi avut parte de intervenții sau să nu fie pe lista de priorități. De asemenea, după 30 de ani constrim două creșe noi, în Subcetate și la Viișoara. De asemenea, construim prima școală verde, pasivă din punct de vedere energetic, la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”. 21 de locuri de joacă pentru copii sunt în proces de modernizare. Punem tartan după ce am schimbat piesele cu alte noi. În toamnă, dăm drumul la construirea pieței noi, în Decebal. Terminăm lucrările la pasajul subteran, după care dăm drumul la piața nouă. În ce privește sportul, Primăria Bistrița susține Clubul Sportiv Municipal, iar rezultatele se văd. Suntem singurul municipiu din România care finanțează o școală de înot, iar o mie de copii au beneficiat deja de cursuri. Prin CNI, vom construi bazinul olimpic de înot. Investiția e garantată. În ce privește cultura s-au făcut lucruri multe. Aș aminti de Gala UNITER. Palatul Culturii, în colaborare cu Teatrul Național, pun în scenă spectacole care se joacă cu casa închisă. Aceasta este Bistrița, de fapt.

Avem 255 de proiecte în valoare de 300 de milioane de euro. Ce este important este că am urnit lucrurile. Acest concept de Bistrița Acasă prinde rădăcină. Ce înseamnă? Siguranță, accesul la facilități, confort. Asta înțeleg eu prin Bistrița Acasă. Am învățat multe în trei ani de zile. Cred că sunt și suntem pregătiți pentru ca al doilea mandat să fie mult mai bun decât primul. Cred, de asemenea, că bistrițenii înțeleg că primarul are nevoie de majoritate în CL pentru a-și pune planurile în aplicare. Îi rog pe cei care intenționează să voteze cu mine să voteze și pentru lista de consilieri propusă de PNL. Îi urez mult succes lui Robert Sighiartău, un om tânăr, ambițios, energic. Cea mai bună formă de sprijin pentru Robert este ceea ce facem aici, aici în Bistrița. Sunt absolut convins că facem o echipă foarte bună”.

(Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de Timp Online SRL – portal Timponline.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015)