Poliţia Locală a anunţat că şi-a intensificat în această perioadă acţiunile în vederea realizării atribuţiilor pe linie de ordine publică, comerţ şi siguranţa circulaţiei.
“S-a acţionat în zonele pieţelor din Calea Moldovei, Decebal şi Tărpiului în scopul menţinerii ordinii publice şi legalităţii actelor de comerţ, respectiv asigurării fluenţei traficului rutier în zonele Arţarilor, Gării şi Complexul Cibela. Totodată s-a acţionat prioritar pentru combaterea actelor de apelare la mila publicului în zonele aglomerate din municipiu şi la marile centre comerciale. În acest sens, astăzi au fost depistate şi conduse pentru identificare, la sediul Poliţiei Locale, 44 de persoane dintre care 24 sunt minori. Echipajele Poliţiei Locale au efectuat în acest sens şapte transporturi”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Primăriei Bistriţa, unde sunt prezentate şi câteva fotografii.
Tot aici mai scrie: “În preajma marilor sărbători religioase, dar şi a altor evenimente care atrag publicul, creşte numărul persoanelor care apelează la mila cetăţenilor. Poliţia Locală îi asigură pe locuitorii municipiului că depune toate eforturile pentru ca sărbătorile pascale să nu fie tulburate de evenimente nedorite”.
Din păcate, nu se menţionează nimic despre ce se întâmplă după ce cerşetorii sunt identificaţi. Asta şi pentru că li se dă drumul, iar ei se întorc din nou pe străzi, legislaţia nefiind una clară din acest punct de vedere. Aşa se face că mai mulţi cititori ne-au semnalat că, spre seară, după ce Poliţia Locală şi-a încheiat acţiunile cu “efective mărite”, cerşetorii au invadat din nou parcările marilor magazine, hărţuind oamenii ieşiţi la cumpărături.
Adaugă comentariu