Social

Polițiști, jandarmi și specialiști antidrog, acțiuni comune în trenuri

Recomandări preventive și brățări cu informații utile, sub forma unor coduri QR, oferite în cadrul unor acțiuni comune, de polițiști, jandarmi și specialiști antidrog.

În perioada 30 iunie-2 iulie, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, împreună cu jandarmi și specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud au desfășurat activități preventive și de informare în trenurile care pleacă spre mare și nu numai.

Polițiștii, specialiștii și jandarmii au purtat discuții cu peste 300 de tineri, pe tema consumului de droguri. Specialiștii antidrog le-au explicat consecințele consumului de substanțe psihoactive și alcool, iar pentru a înțelege mai bine riscurile la care se expun, le-au dat ocazia să testeze ochelarii care simulează starea data de consumul acestora. Totodată, pentru ca vacanța să fie lipsită de griji, polițiștii și jandarmi i-au sfătuit ca pe timpul călătoriei să aibă grijă la bagaje și acte și să refuze consumul de băuturi sau alimente oferite de necunoscuți. Totodată, călătorii au primit brățări cu mesaje preventive și coduri QR, de accesare a unor informații utile.

De asemenea, în 2 iulie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului pentru Protecția Animalelor și din cadrul Politiei Municipiului Bistrița, polițiști locali și jandarmi au desfăşurat o acţiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe raza municipiului Bistrița.

Peste 260 de persoane au stat de vorbă cu polițiștii, în cadrul acțiunii fiind abordate și teme de prevenire, respectiv prevenirea traficului și consumului de droguri, prevenirea faptelor comise cu violență și prevenirea a agresiunilor sexuale.

Totodată, polițiștii au legitimat aproape 70 de persoane, au oprit pentru verificări 45 de autoturisme, toți conducătorii auto fiind testați cu aparatul etilotest sau drugtest. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 11.020 de lei, dintre care 9 pentru nerespectarea Legii 61/1191, în valoare de 2.100 de lei, celelalte fiind pentru abateri rutiere. Suplimentar, au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.