Recomandări Social

Polițiștii au organizat un concurs cu premii pentru micii bicicliști (FOTO-VIDEO)

Peste 80 de elevi au participat la competiția organizată de Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș. Evenimentul se înscrie în seria de acțiuni pe care oamenii legii le desfășoară pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii, în special minorii.

 

Au răspuns ”prezent” inițiativei polițiștilor din Reteag elevii și cadrele didactice de la școlile din Ciceu-Giurgești, Negrilești, Cristeștii Ciceului, Reteag, Ciceu-Mihăiești, Uriu, Spermezeu, Târlișua și Căianu-Mic.

Înainte de concursul propriu-zis, elevii au fost provocați la un test de legislație rutieră, iar cei care au răspuns corect au primit din partea polițiștilor dulciuri.

Agentul șef Nicolae Stan, de la Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș, inițiatorul acestei competiții, a declarat: ”Am încercat să facem o acțiune prin care elevii să conștientizeze pe unde au voie să circule cu bicicleta, ce echipament trebuie să poarte și să înțeleagă că se supun unor riscuri atunci când se urcă pe bicicletă. Colaborăm cu părinții și cu școala astfel încât să nu mai avem copii victime ale unor accidente înfiorătoare. Sper că mesajul nostru este clar transmis și clar înțeles”.

Pe de altă parte, inspectorul principal de poliție Ramona Sîngeorzan de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a precizat: ”Poliția nu dă doar amenzi. Nu acesta este rolul principal al instituției pe care o reprezint. Urmărim, printre altele, să educăm elevii pe mai multe paliere, astfel încât să nu ajungă fie autorii unor infracțiuni, fie victime”.

Proba la care au fost supuși micii bicicliști a constat în parcurgerea unui traseu cu jaloane și un test de perspicacitate. Câștigător a fost desemnat Andrei Buta, elev în clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Spermezeu. ”A fost un concurs foarte frumos. Îi felicit pe organizatori și sper că această competiție se va repeta în viitor”, a declarat Andrei Buta.

La final, primii șase clasați au primi din partea organizatorilor diplome și cadouri. În plus, toți elevii au primit băuturi răcoritoare și o gustare. Polițiștii de la Secția 5 Rurală Petru Rareș le-au promis copiilor, pentru anul 2018, o competiție ciclistă pe un traseu de 10 kilometri, cu plecare din Târlișua.

RAIMOND PETRUȚ

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.