Munții Rodnei sunt mai spectaculoși ca niciodată în aceste zile frumoase de vară în care au înflorit bujorii de munte. Tocmai de aceea, rangerii Parcului Național Munții Rodnei au lucrat intens la reabilitarea traseului tematic ”Poteca caprei negre” pe care îl puteți străbate de acum în siguranță, bucurându-vă de toată splendoarea din jur.
Potecă tematică este marcată cu 25 de panouri informative de către Asociaţia Eco Rodna care a primit circa 20.000 de lei de la MOL România ca să implementeze proiectul ”Poteca caprei negre din Rezervaţia Biosferei Munţii Rodnei” prin Programul ”Spaţii Verzi” – Componenta Arii Naturale Protejate”. Cele 25 de panouri informative sunt anoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior, sunt amplasate pe un traseu tematic intitulat ”Capra neagră cu trei iezi” şi dedicat observării caprelor negre din Munţii Rodnei.
O galerie de fotografii superbe puteți vedea și pe pagina lui Albert Gavrilă care a parcurs traseul: Pasul Rotunda(1271 m) – Șaua Găgii (1789 m) – Vf. Ineuț(2222 m) – Vf. Ineu(2279 m) – Șaua Ineuț – Lacul Lala Mic – Lacul Lala Mare – Șaua Găgii – Pasul Rotunda în decurs de 8 ore
Unde sunt caprele negre? Le-a vazut cineva sau apar numai la numaratoare? Oile, vacile, caii si alte personaje nu sunt capre negre.
Superbe imagini putem admira și noi, cei care nu ne putem „deplasa” prin munți….Felicitări celor de la Parcul Național Munții Rodnei și neobositului Gabi!! (am reușit să mi.l fac prieten după atâta timp in care am dat doar like și comment-uri la postări ) Prin drumețiile lui întâlnește atâtea flori încât ar putea dărui (cu gândul!!!!) fiecărui bistrițean câte o floare…. Sănătate multă și picioare bune să tot străbați potecile!!!
Pe acolo sa umble doar CAPRA iar PORCUS TURISTICUS sa mai stea acasa ca strica tot si face mizerie. Va mai mirati ca va da URSUL si cate o laba din cand in cand ?
Asta e atitudinea „iubitorului de natură” Marius Bălan ajuns președinte de partid. Pentru el turistul montan este un porc care n-are ce căuta în natură. În plus mai induce și spaima cu ursul dând apă la moară vânătorilor. Cine, când a auzit ultima dată de un turist agresat de urs la munte. Golul alpin nici măcar nu este habitatul lui. Dar, asta este, pe unii îi mănâncă tare sub limbă să posteze anonim mesaje răutăcioase pentru ca apoi să se dea mari deontologi. Ecce Homo!
Eu ce sa iti fac Marcele daca tu singur crezi ca faci parte din specia care este amintita aici ? Nu ai inteles mesajul corect deoarece esti sarac cu duhul si vezi defectele la altii.
iar ai dat cu mucii’n strachini!
orice ai spune tu tot in cap cazi!
asa a fost de mic…dupa cum se vede!
Multă vorbărie, dar nu se spune esențialul: care este de fapt traseul acestei minunate poteci tematice a Caprei Negre ?