După o săptămână plină, în care a avut de gestionat situația apărută în urma exploziei dintr-un bloc de pe strada Arțarilor din Bistrița, prefectul Ovidiu Frenț s-a relaxat la ”Târgul de Purici” organizat de Lions Club Bistrița, unde a fost voluntar.
”După o săptămână cu convocare la București, explozie apartament, nenumărate ședințe și acțiuni, Târgul de Purici 3.0 mi-a produs o plăcere deosebită, membrii Lions Club Bistrița fiind printre cei mai activi și mai simpatici voluntari din mica noastră comunitate, super-activi ca niște purici, care însă nu pișcă. Rolul elitelor este astăzi unul care trebuie să-și găsească recunoașterea prin puterea exemplului propriu, prin construirea ”live” a unor modele credibile, mai ales pentru tinerii care nu au timp pentru conferințe și teoretizări savante. De aceea îmi place foarte mult acest tip de activități, care iată că reușesc să crească cu fiecare ediție, atrăgând tot mai mulți voluntari, sponsori, parteneri și… beneficiari. O idee austriacă foarte bună (au venit și ”leii” din St. Polten – principalii donatori), care a transformat conceptul de târg de vechituri într-un proiect modern, cu dublă valență: o oportunitate pentru oamenii cu venituri modeste și totodată o sursă financiară pentru alte proiecte ale clubului. Bonus, ocazia de a fi împreună cu niște oameni cu care împarți cu bucurie aceleași valori, și care chiar servesc comunitatea! Mă bucur că am fost ieri ”purice Lion”, chiar dacă nu am reușit să fac vânzări foarte mari”, a scris el pe Facebook.
Ovidiu Frenț nu a uitat de nefericitul eveniment produs în noaptea de 19 octombrie: ”Funcția de prefect obligă la responsabilități majore, în regim militarizat de 24/24. Acest lucru este esențial pentru coordonarea situațiilor de urgență, momentul apariției acestora fiind greu de anticipat și pentru care trebuie decise și aplicate rapid cele mai bune soluții și cele mai eficiente acțiuni. Așa s-a întâmplat miercuri, 19.10.2016, când o explozie produsă într-un apartament dintr-un bloc de locuințe m-a pus în fața unei situații speciale de urgență. Am aplicat procedurile legale prin Comitetele Local și Județean pentru Situații de Urgență acționând imediat. Chiar dacă ne facem cu toții doar datoria, în orice activitate poți face strictul necesar sau maximul posibil, de multe ori în această diferență găsindu-se salvarea unor vieți, bunuri, dar și conștiința proprie a faptului că nu se putea face mai mult. Cred că este foarte important să fim solidari în astfel de momente, iar acolo unde nu sunt soluții să tragem învățăminte pentru a preveni astfel de situații cu toții, instituții și cetățeni. De această dată am fost incredibil de norocoși…”.
Mă uit la imagini și nu pot să nu constat că blocul „comunist” construit acum câțiva zeci de ani a salvat vieți… Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă o asemenea nebunie s-ar fi întâmplat într-unul dintre blocurile noi, capitaliste, construite de cineva care ocupă probabil primele locuri în topul firmelor…