Prefectul județului, Ovidiu Frenţ, făcut, joi, un control al bazelor și punctelor de sprijin ale drumurilor naționale în zona Pasului Tihuța. Cu acest prilej, au fost verificate utilajele de deszăpezire și stocurile de materiale antiderapante, anunţă Instituţia Prefectului.
În 5 ianuarie, şeful Secţiei Bistriţa a Drumurilor Naţionale, Alexandru Slavita, declara pentru Timp Online că stocurile de sare şi clorură de calciu sunt aproape terminate, dar că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj a anunţat că va suplimenta cantităţile.
„Până acum am consumat 4800 de tone de sare, iar pe stoc mai avem circa o mie de tone. Din clorură de calciu mai avem 7 tone, dar avem promisiuni că va fi suplimentat contractul. Noi, în acordul cadru nu am prins în program nisip. Nici anul trecut nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, aşa că acţionăm, ca şi anul trecut, cu material antiderapant, cu sare şi clorurură de calciu”, a spus Slavita.
Iubitorii de peisaje de iarnă care se vor îndrepta spre Munţii Rodnei trebuie să ştie că drumarii nu deszăpezesc Pasul Rotunda: „La noi, DN 17 D figurează ca drum închis de la kilometrul 86 în sus. De acolo, drumul nu mai are asfalt şi nu se acţionează pentru deszăpezire pentru că în această perioadă nu este decât trafic local. Forestierii îl mai curăţă, dar nu le recomand celor cu autoturisme să meargă pe acolo fiindcă există riscul să rămână înzăpeziţi”, a spus Slavita.
Il invitam pe dl Frent pe valea Ilvelor…de la 1 decembrie se circula ca in anii 80…putem lua trasura cu cai…si cu saniuta….noi nu am vazut nici sare nici clorura pe aici….ti frica sa iesi cu masina din curte…
cum sta constanta Re – este numarul lui Reynolds, care indica natura regimului de curgere?
Sa iasă domnul din Tuareg pe drumuri sa vadă cum sunt cu adevărat
De ziua nationala a Romaniei (01.12.2016), toate drumurile erau varza…
Deci, suntem bugetari…