Prefectul Ovidiu Frenţ a declarat că, în opinia sa, referendumul pentru definirea familiei va oferi „o poză asupra întregii societăţi româneşti, asupra a ceea ce ne dorim ca ea să reprezinte din perspectiva tradiţiilor, a valorilor societăţii, versus libertăţile individuale”. În opinia prefectului de Bistrița-Năsăud, astfel de consultări populare sunt binevenite şi ar fi nevoie de cât mai multe.
„Eu consider că orice consultare publică este un exerciţiu democratic şi că avem nevoie de cât mai multe astfel de exerciţii mai ales pentru că vedeţi ce se întâmplă în acest an când, în loc să ne bucurăm de cei 100 de ani pe care îi are România modernă, avem, dimpotrivă, accente şi accese care par să divizeze societatea românească. Eu personal cred că ea nu este divizată la nivelul indivizilor, ci, mai degrabă, la vârful ei. De aceea, chiar dacă părerile sunt extrem de diferite în privinţa utilităţii unui astfel de referendum, cred că el statuează şi ne oferă o poză, ne va oferi o imagine duminică seara asupra întregii societăţi româneşti, asupra a ceea ce ne dorim ca ea să reprezinte din perspectiva tradiţiilor, a valorilor societăţii, versus libertăţile individuale care, din păcate, sunt considerate de către unii compatrioţi de-ai noştri mai presus decât drepturile colective. Personal cred că tocmai aceste valori pot să ne confere şi o stabilitate şi un viitor normal pentru că foarte multă lume s-a referit la referendum ca fiind un act să definească sau să redefinească familia şi foarte puţini s-au aplecat asupra părţii finale din textul adoptat de către Parlamentul României şi anume grija faţă de copiii noştri, faţă de educarea, creşterea şi instruirea lor”, a spus prefectul Ovidiu Frenţ la instruirea cu preşedinţii secţiilor de votare din Bistriţa şi din jurul oraşului.
În ce priveşte retragerea unor preşedinţi de secţii de votare, prefectul a spus: „A fost foarte din scurt organizat. Unii experţi electorali, mai ales din zona rurală, chiar dacă au fost stabiliţi preşedinţi prin tragere la sorţi, au declinat această calitate nu din ceea ce s-a numit o opoziţie faţă de referendum, ci pentru că cei mai mulţi de la noi şi din alte judeţe nu au avut timp să-şi modifice calendarul propriu. Cum s-a şi văzut, din zona din care s-au retras, un sfert fiind din zona rurală, este o perioadă a recoltelor, a unor lucrări care se fac inclusiv sâmbătă”.
75 de preşedinţi ai secţiilor de votare din Bistriţa-Năsăud pentru referendumul din 6-7 octombrie au cerut înlocuirea, invocând motive personale în cererile de retragere. 17 dintre ei fuseseră numiți președinți la secții de votare din Bistrița.
Hai domn prefect ca ai inceput bine ,dar in final ai dat-o de gard.Asta cu,, taranul e pe camp,taranca e cu el…”nu tine.Recoltarea sa cam incheiat,iar suma primita de presedinti (1000 lei) e frumusica.Sigur nu e vorba de boicot,stiu cel putin trei presedinti care sunt foarte activi pe retelele de socializare si indeamna la boicot,dar sunt prezenti in sectie ca deh banii n-au miros sau culoare politica.Procentul celor care s-au retras este mai mic ca la alte alegeri,explicabil din motive obiective,unii au nunti,altii sunt plecati din tara,altii bolnavi…In rest bine zici HAI LA REFERENDUM ca e de bine
PAREREA MEA!
Peste tot auzi numai de familii destramate – traditionale ( ex fam . Dragnea , fam . Tariceanu si alte familii traditionale care au in compomenta un barbat cu varsta de minim 55 ani si o fetita cu varsta de 18 – 25 ani , un fel de pedofili ) si noi luptam pentru definirea familiei in Constitutie ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie ?
Ar trebui sa prevada , la o eventuala modificare – completare a Constitutie si un prag de maxim 20 ani ( si acesta mult exagerat ), ca diferenta maxima intre varsta barbatului si a femeii dintr-o casatorie . Ar trebui va Dragnea sa lupte si pt. Familia lui si sa lase IPOCRIZIA deoparte .
Domnule Prefect va dau dreptate. Da avem nevoie de cat mai multe consultari publice pe diferite teme. Dar ce ne facem ca psd+alde+ udmr blocheaza asemenea demersuri si nesocotesc opinia cetatenilor. Fiind foarte aroganti si obedienti aceasta majoritate clameaza ca au suficienta sustinere de la cetateni si isi inchipuie ca la ei este toata puterea si dreptatea si comanda cum vor ei sa fie cheltuit banul public. Cum comentati stimate domnule Prefect faptul ca la propunerea consilierilor PER si PNL cei care au intiat o sedinta la CL pentru a cere si o consultare publica pe trei proiecte foarte contestate de mii de bistriteni. Consilierii din arcul puterii au lipsit toti de la sedinta si astfel au dat flit celor peste5.000 de bistriteni care au semnat petitia impotriva distrugerilor din Piata Centrala , unde sunt foarte sigur ca nici dvs nu il agreati. Astfel folosind aceasta teza complect falsa acesti consilieri au dezonorat profund asteptarile a multor bistriteni. Asta da dovada clara ca atunci cand trebuie folosit actul democratic Psd si Alde nu au interesul sa il foloseasca ca la carte. Restul , ce explicati dvs nu ma intereseaza , din partea mea puteau pleca toti presedintii din sectii si sa ramana jandarmii, ma intereseaza faptul ca sunt scarbit rau de tot de aceste apucaturi locale, si asta m-a determinat sa stau acasa si sa nu particip la acest referendum desi sunt semnatarul acestei petitii si ma aflu printre cei 3milioane de romani care am sustinut acest deziderat. Intre timp acesti politruci locali m-au determinat sa imi schimb pozitia, dandu-mi inca odata seama ca parerea mea, a noastra nu conteaza pt. ei. Astept insa cu nerabdare un alt referendum de curatare a Romaniei. Acela cu NU PENALI in FUNCTII PUBLICE care deja a fost semnsat de mine si de inca 300 de prieteni pe liste aduse de mine. Daca aceeasta coalitie de la putere atata stie sa fie sanatoasa.De fiecare data cand am incercat sa ne apropiem sa ne consultam ei au respins toate cererile.
Art.16 (1) din Legea nr.3/2000 „Obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia.”
Oamenii se retrag de la referendum deoarece nu doresc sa poarte raspunderea PENALA a fraudarii masive de catre grupurile infractionale PSD si BOR.
.
Decat sa fie bagati in acest rahat, mai bine se lipsesc de cei 3-400 lei cat ar castiga.
.
Normal, pt. cei ce nu vor sa fie colegi de camera cu infractorul condamnat definitiv Dragnea.
.
Cu alte cuvinte.. te feresti de funie in casa si in povestea lui Dragnea :)))
pai de ce sa le fie frica daca nu au de gand sa fraudeze? ca nu inteleg.Asta este ca si mita la doctor. Doctoru nu iti cere, dar tu ii bagi plicul in buzunar si dupa aia strigi ca a luat mita!!! cine te pune. Daca esti tu corect, si inca unu si inca unu….se face ordine. Cred ca se retrag fiindca isi dau seama ca nu pot face fata ca sa nu jignim pe cineva. In rest trebuie doar sa fi vertical! punct. si poate considera ca nu sunt suficient platiti!!!
ah.. era sa uit!
.
Cu ocazia genialului referendum, permiteti-ne sa transmitem traditionalele urari: MU*E PSD si MU*E BOR !
La mamica ta ar fi mai bine
Organizarea pe doua zile a fost motivul principal al retragerii . Unii puteau sambata dar nu puteau duminica si invers .
Părerea mea este că, deocamdată nu suntem aşa de bogaţi, încât să cheltuim din banii luaţi din împrumuturi externe pentru nevoile diurne ale bugetului ca, salarii, pensii şi altele, încât să organizăm referendum pentru o singură problemă, care de fapt este , deocamdată bine reglementată atât în Constituţie, cât şi în Codul familiei, doar ca să se satisfacă o „curiozitate” a alianţei PSD-ALDE, să poată vedea cum stau cu „majoritatea”. Oricum, prin acest sondaj, care nu le va răspunde la întrebarea (orientarea electoratului în acest moment) la care ei aşteaptă răspuns, rezultatul nefiind relevant, nu va rezolva problema pierderii majorităţii, mai ales că au intenţia să influenţeze rezultatele scrutinului, prin neacceptarea monitorizării electronice, care există şi a fost deja testată în acest fel de scrutinuri electorale. Pe de altă parte, s-ar fi putut prevedea pentru acest referendum, rezolvarea unor probleme mult mai importante care depind de prevederile Constituţiei, ca de exemplu cea cu privire la clarificarea şi refacerea echilibrului răsturnat cu „bună ştiinţă” de către CCR, la cererea coaliţiei, prin ministrul justiţiei, a „ciuntirii” puterii Preşedintelui ţării, precum şi altele, cuplând mai multe probleme, cu aceeaşi cheltuială deodată. Dar se vede că nu s-a dorit acest lucru, pentru că aşa este bine pentru majoritate şi aşa cum susţin reprezentanţii acesteia, „pentru că pot”. Cu toate acestea mă voi duce la „vot” şi-mi voi exercita acest drept, conform a ceea ce-mi dictează conştiinţa.