Politică

Prefectul vrea alegeri organizate impecabil, pentru a nu apărea suspiciuni (FOTO)

La şedinţa de instruire în vederea alegerilor locale din 10 iunie, Cristian Florian le-a atras atenţia şefilor birourilor electorale să fie serioşi şi să cunoască bine legislaţia, pentru a nu da naştere la interpretări.

Marţi, în Aula Universităţii Babeş-Bolyai – extensia Bistriţa, s-a desfăşurat şedinţa de instruire a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie comunale, orăşeneşti şi municipală din Bistriţa-Năsăud.

Tema întâlnirii a fost ”Atribuţiile birourilor electorale de circumscripţie comunale, orăşeneşti şi municipală din judeţ, constituite pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 10 iunie 2012”.

Şedinţa, la care au participat printre alţii prefectul Cristian Florian, subprefectul Cătălin Păun şi directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Statistică, Mircea Chira, a fost condusă de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 BN, Reghina-Ioana Berari.

Prefectul judeţului le-a atras la început atenţia participanţilor: ”Vreau ca aceste alegeri să fie organizate impecabil. E nevoie de disciplină, seriozitate şi cunoaşterea legilor. E o campanie cu tensiuni, după cum se poate vedea, şi fiecare ezitare poate da naştere la interpretări”, a spus Florian.

Suma alocată pentru organizarea alegerilor locale în Bistriţa-Năsăud este de 550.000 de lei.

Pentru locale, în judeţ există 62 de circumscripţii electorale şi 312 secţii de votare: 56 în Bistriţa, 26 în Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi şi 230 în comune. Numărul persoanelor cu drept de vot în Bistriţa-Năsăud este de 261.993, din care 261.721 de alegători înscrişi în listele electorale permanente şi 272 de alegători, cetăţeni ai Uniunii Europene, înscrişi pe listele electorale complementare.

Până la 1 mai vor fi depuse candidaturile. Campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor, respectiv în 11 mai, şi se va încheia în data de 9 iunie, ora 7.00. Procesul de votare din 10 iunie va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00.

Alegătorii, care vor primi câte patru buletine de vot – pentru primării, Consilii Judeţene, Consilii Locale şi preşedinţi de Consilii Judeţene – pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada unde îşi au domiciliul.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.