Economie

Premii de la CL: 10.000 de lei şi apartament pentru Răzvan Martin, câte 2.000 de lei pentru ceilalţi

Primarul Ovidiu Creţu a iniţiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local prin care halterofilul Răzvan Martin de la CSM Bistriţa, medaliat olimpic cu bronz la Londra, va fi recompensat cu suma de 10.000 de lei şi un apartament, iar ceilalţi sportivi bistriţeni participanţi la JO şi antrenorul de haltere Mugur Saranciuc vor primi câte 2.000 de lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi se află un proiect de hotărâre privind premierea sportivilor de performanţă din Bistriţa participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra.

Ei vor fi premiaţi cu o sumă în cuantum net total de 20.000 lei, după cum urmează: Răzvan Martin (medalie de bronz  la haltere, categoria 69 kg)  – 10.000 de lei, Adrian Crişan (locul 5 la tenis de masă) – 2.000 de lei, Marius Berbecar (gimnastică) – 2.000 de lei, Cristian Băţagă (gimnastică) – 2.000 de lei, Gabriel Sîncrăian (haltere) – 2.000 de lei.

De asemenea, antrenorul de haltere Mugur Saranciuc va fi premiat cu suma netă de 2.000 lei.

Acordarea premiilor se va face de către primarul municipiului Bistriţa în cadru festiv în prima săptămână din luna septembrie. Plata sumelor prevăzute se va face din bugetul municipiului Bistriţa pe anul 2012 – capitolul ”Cultură, recreere şi religie”.

Răzvan Martin va primi 5.000 de euro de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, proiectul urmând să fie adoptat în şedinţa de săptămâna viitoare.

În Consiliul Local va fi debătut şi proiectul ”privind transmiterea în folosinţă cu titlu gratuit a locuinţei situată în municipiul Bistriţa, Aleea Fântânele, bl. 1, sc. B, ap. 19, în favoarea Clubului Sportiv Municipal Bistriţa, persoană juridică de drept public, pentru susţinerea activităţii sportive, profesionale şi sociale, precum şi a performanţelor sportivului Răzvan Martin medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra”.

Pentru susţinerea activităţii şi îmbunătăţirea performaţelor sportive ale medaliaţilor la Jocurile Olimpice 2012, primarul Ovidiu Creţu propune transmiterea în folosinţă cu titlu gratuit a locuinţei situată în municipiul Bistriţa, Aleea Fântânele bl.1, sc.B, ap.19, în favoarea Clubului Sportiv Municipal Bistriţa. Clubul va transmite la rândul său locuinţa în folosinţa medaliatului olimpic Răzvan Martin, ”în temeiul prevederilor Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare”.

Contractul de comodat se încheie pe o perioadă de 30 ani, începând cu data de semnării acestuia de către ambele părţi, cu drept de prelungire prin acordul părţilor. Pe toată perioada contractului de comodat se va păstra destinaţia de locuinţă a bunului transmis în folosinţă, sub sancţiunea rezilierii de drept a contractului.

”Sportul de performanţă constituie un factor esenţial pentru dezvoltarea sportivă pe plan naţional, îndeplinind o importantă funcţie reprezentativă pentru România în competiţiile sportive oficiale cu caracter internaţional, prevede Legea nr.69/2000 a educaţiei fizice şi sportului. La întrecerile sportive din cadrul Jocurilor Olimpice 2012 organizate în Anglia la Londra au participat şi 5 sportivi din municipiul Bistriţa, dintre care Răzvan Martin, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, a cucerit medalia de bronz la haltere. Este o premieră, fiind prima medalie olimpică obţinută de către un sportiv legitimat la o structură sportivă din municipiul Bistriţa. Sprijinirea sportului de performanţă, asigurarea mijloacelor necesare pentru pregătirea sportivilor de performanţă, precum şi integrarea socială şi profesională a acestora în comunităţile locale constituie o obligaţie a autorităţilor publice locale”, a precizat Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.