Peste 500 de sarmale au pregătit gospodinele pentru Food Fest, festivalul culinar organizat la Viișoara pentru al doilea an consecutiv și care s-a bucurat de succes, cu atât mai mult cu cât oamenii au putut gusta diferite preparate din bucătăria internațională.
Participanții au putut mânca pe săturate specialități preparate de gospodine după rețete autentice din Spania, Italia, China, America, Mexic și România fiind invitați să contribuie și cu donații la construirea Centrului multifuncțional Peniel din Subcetate.
Femeile care fac parte din comunitate Peniel au făcut echipe de câte 5-6 și au gătit diverse preparate pe care le-au servit cu drag participanților la eveniment, de la sarmale, la paste, mâncăruri italiene, jamon, burgeri, salate, limonade, cafea și wafles pregătite pe loc.
”Încercăm să facem un obicei din asta. Românilor le place să mănânce, să se bucure la masă. Avem o comunitate foarte angajată, cu bucătărese care s-au adunat, au pregătit mâncăruri din diferite colțuri ale lumii. Astăzi celebrăm mâncarea și, cu acest prilej, adunăm fonduri pentru construirea Centrului multifuncțional la Bistrița, în Subcetate, care să deservească întreaga comunitate: spațiu spiritual, slujire, consiliere, copiii să facă sport, va fi ceva foarte frumos. Suntem în faza de aprobări, cu arhitecți, cu avize, sperăm ca anul acesta să finalizăm partea aceasta, iar la anul, în primăvară, să ne apucăm de lucru. Nu știm exact cât va costa. Sunt estimări că ar costa 4 milioane de euro, așa că toți cei care vor să contribuie sunt bineveniți să facem ceva împreună pentru Bistrița”, a spus Lucian Oniga, senior pastor la Peniel Bistrița.
Adaugă comentariu