Actualitate Sport

Preşedintele FRF: Bistriţa are tradiţie, există potenţial pentru a renaşte, dar e nevoie de ceva

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat că Bistriţa se alătură unui grup de echipe de tradiţie care dispar şi că este un lucru dureros faptul că pasiunea celor din tribune nu este susţinută de ”un factor care să coaguleze toată această emoţie”: ”Îţi pare rău când vezi asta”.

”Nu sunt deloc încântat când văd echipe de tradiţie ale fotbalului românesc care dispar, se desfiinţează, iar Bistriţa se alătură acelui grup total neplăcut, trece printr-un moment total neplăcut. În mod cert, la Bistriţa este nevoie de un grup de iniţiativă care să-şi asume continuarea acestui proiect, fiindcă Bistriţa are tradiţie şi sunt sigur că aici există potenţial pentru a renaşte o echipă aşa cum a fost în trecut. Îţi pare rău când mergi în ţară, vezi o pasiune a oamenilor aşa cum am văzut în tribune la Bistriţa şi vezi că nu există o echipă, vezi că nu există un factor care să poată să coaguleze toată această emoţie. Te doare să vezi aceste lucruri, dar în acelaşi timp te uiţi cu speranţă spre autorităţile locale, spre un grup de iniţiativă în ceea ce priveşte sectorul de business care să poată să-şi asume o continuare, o renaştere”, a spus preşedintele FRF Răzvan Burleanu la Bistriţa, unde a asistat la finala Cupei României la fotbal feminin dintre Olimpia Cluj şi ASA Tg. Mureş (4-0).

Burleanu a adăugat că a discutat la stadion cu câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale. ”Au încercat să-mi explice problemele în ceea ce priveşte baza sportivă, regimul proprietăţii nu este unul cert, nimeni nu ştie a cui este, am înţeles că această bază sportivă a fost pusă gaj la bănci şi aşa mai departe. Preşedintele AJF mi-a spus în acelaşi timp că există posibilitatea ca o echipă de Liga a IV-a să promoveze în Liga a III-a, dar iarăşi înţeleg că susţinerea financiară nu este una stabilă şi că echipa cu mare dificultate va putea să joace pe acest teren, înţeleg că va trebui să joace undeva în afara oraşului. Pentru fotbal, pentru oraş, sunt lucruri care te dor”, a comentat el.

Preşedintele FRF a menţionat că ”depinde care sunt aşteptările” privind modificarea Legii Sportului: ”Au trecut de Parlament anumite modificări, în martie am avut modificări prin ordonanţă de urgenţă pentru ca şi Consiliile Judeţene să se implice în sportul de performanţă, iar astăzi CJ are cadrul normativ necesar, prin urmare aşteptăm şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud să se implice. Avem premisele care să ofere cadrul necesar autorităţilor locale să se implice în sport”.

Eugen Gheorghe

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS