”O nouă veste bună pentru județul nostru! Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost cuprins în licitația Băncii Mondiale, prin care se va achiziționa pentru spitalul nostru un Computer Tomograf ultramodern, un RMN și un PACS (Sistem de Arhivare și Transmitere a Datelor). O investiție care va facilita investigațiile pacienților direct în Spitalul Județean. Această veste bună am primit-o de la directorul general interimar, Gabriel Lazany, aflat la București pentru promovarea unui proiect revoluționar de modernizare a Secției de Terapie Intensivă și pentru pașii finali de acreditare a Laboratorului de Analize Medicale a Ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgență. Acești noi pași în modernizarea sistemului sanitar vin în urma unor investiții de peste 20 de milioane de euro, a Consiliului Județean și a Guvernului României, în infrastructura de sănătate a județului nostru. Sănătatea este o prioritate pentru mine și prin aceste investiții, prin atragerea de noi medici, vom putea crea un act medical de calitate pentru bolnavii care trec pragul Spitalului Județean. Asta, pentru că ne pasă de oameni și de problemele lor!”, a menționat pe Facebook președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
Cu o zi înainte, într-o conferință de presă, el spunea: ”Avem șanse foarte mari să primim bani europeni pentru reabilitarea celor două secții externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, de pe str. Alba Iulia și Ghinzii. Vor fi lucrări complexe, partea care este neeligibilă o vom suporta noi pentru a aduce acele secții la standarde europene. Managerul SJU Bistrița Gabriel Lazany este la București cu ultimele proiecte la care CJ și-a luat angajamentul să le finanțeze, cum ar fi Terapia Intensivă, un superproiect cum nu există în România la ora actuală, am intrat în programul de finanțare pentru CT, tot parterul cu alte linii și fluxuri, modernizare UPU, dacă tot montăm CT ne gândim și la RMN și pregătim etapa următoare”.
Șeful CJ le-a mulțumit primarului Ovidiu Crețu și consilierilor municipali ”pentru gestul de solidaritate în a aproba parteneriatul pentru Centrul de Radioterapie, un lucru extraordinar”. ”CJ va achita studiul de fezabilitate, care este gata, Consiliul Local va aloca fonduri pentru execuția buncărului, CJ și Spitalul vor viabiliza terenul și vor căuta soluții pentru achiziția de aparatură de specialitate. Sunt două variante: achiziție proprie – sprijin de la minister, tehnocrații ne-au pus pe lângă programul cu Banca Mondială însă domnul ministru ne-a promis că dacă vor fi economii la achizițiile publice suntem primii pe listă, sau externalizarea serviciului, scoaterea la licitație pentru a putea companii private să monteze acele acceleratoare. Deci avem două variante, vom găsi o soluție. Personalul care lucrează în astfel de centre este ultraspecializat, cu salarizare mare, și va trebui să vedem dacă avem capacitatea de a gestiona ca secție internă a spitalului sau parteneriat public-privat”.
Lucrurile incep sa intre pe un fagas normal…Felicitari celor implicati!!!!!!!
Nu demult se spunea ,,numa nu-nvăța c-ajungi medic în Bistrița,,. Felicitări pentru direcția pe care ați pornit, faceți din Bistrița un modern centru de prevenție și tratament. Până acum aveți respectul meu și-al multora.
Acuma-i bun Buta, și după ce nu mai este.
Astea sunt rezultatul demersurilor făcute în timp și de domnia sa.
Felicitări tuturor.
Intradevar cel care a gandit planul de dezvoltare al Spitalului Judetean Bistrita a fost d-ul Director Buta.Fara dansul spitalul at fi fost desfintat de mult. Politicienii momentului se erijeaza in ceva de care habar nu au. At fi bine sa mai taca din gura.
Da, citesc comentariile voastre și mă minunez! Nu spun ca nu este bine ca se investește în spital dar alții cu 20 de milioane de euro au construit spitale noi pe când noi cu banii astia le modernizam. Ca sa nu mai spun ca pana acum s-au mai investit alți 70 de milioane de euro! Oameni buni cu 90 de milioane trebuia sa avem spital nou nouț construit de la zero și dotat cu aparatura super modernă și performanta! Vorba reclamei: scump dom’le scump! Dincolo era mai ieftin! Pai cam așa și este dar probabil ca dincolo nu se fura pentru un spital cât pentru trei!
Bani europeni bagati la buzunar in mare parte si cu multa viclenie si siretenie PSD ista , ei oricum merg la tratamente si operatii in Austria sau Germania , restul populatiei sa crepe dupa 27 de ani de conducere PSD ista , apropo in 1989 spunea secretarul general dl. Iliescu , ca in 20 de ani ajungem la nivelul societatii suedeze daca va mai reamintiti ? ei au ajuns , vile, jeepuri , concedii exotice, nunti fabuloase si grandomanie fara margini , in dauna poporului Roman exploatat pina la singe si fara perspectiva , in 10 ani mai ramanem probabil 50% din populatia actuala majoritatea alegatori PSD sti pe spinarea statului social si fara ocupatie.
Se investesc milioane de euro şi rănții grav sunt duşi cu elicopterul tot la Mureş…iar cine vrea să-şi caute cu adevărat de sănătate, alege Cluj sau Mureş…şi-atunci cu ce ne ajută aceste investiții?…
Sa supravietuiesti pana vine elicopterul ! Daca ai noroc sa fie liber ca sa vina.
Dacă chiar le pasă acestor domni de sănătatea oamenilor , atunci ar fi bine să lase profesioniștii cu vocație să se ocupe de acest domeniu atât de importat cum este cel sanitar. Politicul să se ocupe strict de partea financiară și să renunțe la numiri în funcții pe criterii de cumetrie și alte asemenea.
Cu 3-4 medici buni nu se poate ieși din categoria ,,spital obscur de provincie” oricâți bani ar ,,pompa” în aparatură care azi este hi-tec și peste 1 an material reciclabil. Capitalul uman este problema primordială a SJ, în lipsa acestuia Tg Mureș și Clujul vor rămâne principalele opțiuni pentru bistrițeni .