”Se lucrează nonstop la reabilitarea secției de Hemodializă din cadrul Spitalului Județean Bistrița. Aceasta va fi funcțională de mâine ora 07.00, la fix 65 de ore de la începerea lucrărilor de reabilitare! A fost instalată tehnică medicală de ultimă generație, instalație de aer sterilizat iar pereții au fost placați cu material cu efect permanent bactericid (primul spital public din România care utilizează astfel de materiale). Felicitări managerului interimar al Spitalului Județean, Gabriel Lazany, pentru eficiență și viziune. Iată că stilul de lucru occidental ajunge și la noi în țară iar alți manageri de instituții publice ar putea lua exemplul Spitalului Județean de Urgență Bistrița!”, a menționat pe Facebook președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
În Secția de Hemodializă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița se realizează lunar un număr de aproximativ 400 de ședințe de dializă, de care beneficiază 34 de pacienți. Reabilitarea secției are ca scop creșterea siguranței din punct de vedere bacteriologic, a nivelului de siguranță și confort medical, precum și creșterea nivelului de confort hotelier.
Deoarece activitatea medicală a acestei secții nu se poate întrerupe mai mult de trei zile, pacienții fiind dependenți de aceste ședințe, a fost conceput un proiect de reabilitare în 65 de ore, a saloanelor și a coridorului principal de acces. Lucrările au început vineri 18 august la ora 14:00 și vor fi finalizate luni la ora 7:00.
Lucrările efectuate:
– introducerea sistemelor de distribuție a fluidelor medicale până la pat (oxigen medical, aspirație și vacuum). Rampele specifice vor fi montate ulterior, după livrarea acestora de către furnizor, în termen de maxim 4 săptămâni;
– refacerea rețelelor electrice și sanitare;
– placarea pereților cu materiale cu efect permanent bactericid;
– refacerea pardoselilor;
– crearea unui sistem de televiziune, cu sonorizare pe bază de căști la fiecare pat;
– refacerea instalației de distribuției a apei dedurizate;
– efectuarea curățeniei, dezinfecției și sterilizării zonei reabilitate, la terminarea lucrărilor.
Zonele auxiliare (vestiare, grupuri sanitare, oficiu, spații de depozitare) vor fi reabilitate ulterior în regim normal, aceste lucrări neafectând activitatea medicală.
Felicitari, ma bucur ca sunt din Bistrita, felicitari domnului Gabriel!