Recomandări Social

Prețul la pompă explodează. Cât costă benzina și motorina la benzinăriile din județ. Se reduce acciza?

La benzinăriile din Bistrița-Năsăud, prețul benzinei premium a ajuns la 7.70 lei/litru la Mol, iar al motorinei superioare la 7.57 lei/litru la Mol și OMV.

Preț benzină standard:

6.91PetromBistrița, Bistrita Nasaud DN 17, nr. 301, 420006
6.98RompetrolBistrita, Bistrita Nasaud Drumul Cetatii
6.99SocarBistrita, Bistrita Nasaud Calea Clujului nr. 63
7.01OzanaBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei 17, 427005
7.04OMVBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei f.n., 420096
7.04OMVBistrita, Bistrita Nasaud Str.Libertatii nr. 31, 420155
7.05MolBistrita, Bistrita Nasaud Cal. Moldovei, nr. 56, 420096

Preț benzină superioară:

7.38PetromBistrita, Bistrita Nasaud DN 17, nr. 301, 420006
7.59SocarBistrita, Bistrita Nasaud Calea Clujului nr. 63
7.61RompetrolBistrita, Bistrita Nasaud Drumul Cetatii
7.69OMVBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei f.n., 420096
7.69OMVBistrita, Bistrita Nasaud Str.Libertății nr. 31, 420155
7.70MolBistrita, Bistrita Nasaud Cal. Moldovei, nr. 56, 420096

Preț motorină standard:

6.94PetromBistrita, Bistrita Nasaud DN 17, nr. 301, 420006
6.99SocarBistrita, Bistrita Nasaud Calea Clujului nr. 63
7.00OzanaBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei 17, 427005
7.00RompetrolBistrita, Bistrita Nasaud Drumul Cetatii
7.08OMVBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei f.n., 420096
7.08OMVBistrita, Bistrita Nasaud Str.Libertatii nr. 31, 420155
7.08MolBistrita, Bistrita Nasaud Cal. Moldovei, nr. 56, 420096

Preț motorină superioară:

7.28PetromBistrita, Bistrita Nasaud DN 17, nr. 301, 420006
7.31RompetrolBistrita, Bistrita Nasaud Drumul Cetatii
7.39SocarBistrita, Bistrita Nasaud Calea Clujului nr. 63
7.57OMVBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei f.n., 420096
7.57OMVBistrita, Bistrita Nasaud Str.Libertatii nr. 31, 420155
7.57MolBistrita, Bistrita Nasaud Cal. Moldovei, nr. 56, 420096

Preț GPL:

3.99OzanaBistrita, Bistrita Nasaud Calea Moldovei 17, 427005
3.99MolBistrita, Bistrita Nasaud Cal. Moldovei, nr. 56, 420096

Statul, respectiv Ministerul Finanțelor Publice, este principalul beneficiar al acestor scumpiri de carburanți. Aceasta deoarece prețul de vânzare, de la benzinării, este compus în proporție de aproape 50% din accize și taxe. Cu alte cuvinte, orice scumpire aduce venituri în plus la bugetul de stat, scrie evz.ro

Prețurile la carburanți sunt influențate de cel al petrolului care a depăşit 90 de dolari pe baril, dar şi pentru că de la 1 ianuarie Guvernul a decis să majoreze accizele la carburanţi.

Pe de altă parte, Europa se confruntă cu o crerere crescută de carburanți, în vreme ce capacitățile de producție nu fac față. Depozitele se golesc rapid, înainte să fie alimentate din nou.

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au ajuns, marţi, la un acord de principiu privind reducerea la jumătate a accizei la carburanţi.

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat că liderii coaliţiei au validat în şedinţa de marţi propunerea sa ca de scădere temporară cu 50% a accizei la combustibil, care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu: ”Propunerea a fost validată în şedinţa de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”.

Etichete

11 comentarii

  • Unde sunt propovăduitorii de bine ai ciumei roșii? Vă mai aduceți aminte ce zbierau ei și cum își rupeau chimeșa din spate când se anunțau creșteri de prețuri, dar, evident, când nu se găseau la guvernare, când stăteau fain-frumos în opoziție și plângeau de mila prostimii! Când ajung la guvernare, henț! fac ureche șută, nu se mai arată atât de îngrijorați. De ce? Pentru că sunt principalii vinovați, sunt cei cărora li se datorează România din prezent, în foarte mare măsură! Nu este bai că prețurile o iau razna, ei și clica de partid au din ce să plătească, activează la stat, salariile acolo sunt, oho, bune di tăt, mai au parte și de parandărătul arhicunoscut etc.. Prostimea?… Să fie sănătoasă, să se descurce cum poate, la toți ni greu! Unde sunt goarnele psdiste: suciu, ivan cel ipocrit și pupincurist, deneș (cultura-culturae, silva-silvae), dar celebrul răducu??? Doar majorări de prețuri și diminuarea puterii de cumpărare a românilor. O putere de cumpărare care, hai să fim serioși, oricum era pe nicăieri. Vă aduceți aminte cum lătrau anul trecut când băgau continuu placa cu scăderea puterii de cumpărare a românului? Era exact cam pe vremea asta, când, să fim serioși, prețurile crescuse, dar erau infinit mai mici decât acuma. Întrebați clica de partid, dacă se arată atât de îngrijorată de populime, bine, este o ipocrizie, impostură și nemernicie marca psd, nu le pasă de populime în realitate deloc, le pasă numai în campania electorală pentru a-i mai fraieri pe naivi încă o tură, de ce au susținut creșterea prețurilor în halul acesta la apă și canalizare, cu 30%, creștere la care se puteau opune, că doar au majoritatea primarilor din județ… Să trăiești în România este cu adevărat o aventură, este un sport periculos și tare, tare riscant! Așa se întâmplă când ajung în pozițiile-cheie ale statului numai lipitori de afișe, securiști analfabeți, inși cu studii mega dubioase, neamuri, cunoștințe, amante și ratați ai vieții de zi cu zi. Nu poți obține efecte pozitive aplicând metode și mecanisme primitive. Trăiască aparatul bugetar, el o duce destul de bine în marea sa majoritate, trăiască mass-media plătită din bani publici să ascundă gunoiul sub preș și, în aceeași măsură, trăiască cozile de topor, denumite greșit politicieni, care, timp de peste 30 de ani, au dus România în groapă! Trăiască securitatea care poartă lesa acestor nevertebrate cu ifose patriotarde și creștine!

    • Nu conteaza cine e la conducere, daca eu si tu nu avem sange in instalatie, sa ii punem cu botul pe labe pe guvernanți, degeaba comentam Didule

  • As putea „sa tac” dar „ma mananca” tastele de la laptop . Dragii cititori si oameni de bine , ati vazut vreo revolta in societate pentru scumpirile multiple din ultima vreme , pentru pretul exagerat al energiei electrice , pentru pretul gazului , pentru pretul carburantilor? Eu nu am vazut. Am vazut iesind lumea in strada NUMAI pentru LIBERTATE , aceasta insemnand in mintea unora ca esti liber daca nu porti masca si nu te vaccinezi. Din pacate (eu) nu am vazut lumea iesind in strada pentru cresterea preturilor la energie , gaz , carburanti , alimente. Asa ca , manifestarile pe FACEBOOK oricat de pertinente ar fi nu rezolva problema preturilor la energie , gaz si carburanti. Desigur , nici la alimente.Asta-i realitate , dragilor. Nu-i numai „ciuma rosie” de vina. Sunt toate partidele de la guvernare si din opozitie , sunt eu , sunteti dumneavoastra , sunt ei (toti) , care indura si-si accepta soarta.

  • Nu pot intelege pe ce criterii se fac preturile la pompa! In Cluj si Dej, la MOL, motorina standard avea pretul de 6,95, in timp ce la Bistrita este 7,08. Oare bistritenii sunt mai bogati? mai cu mot? sau luati de prosti ca sa poata inghiti aceste preturi? oricum pretul este mare. situatia actuala economica, pe plan mondial, a adus scumpiri peste tot. nu e vina noastra ca au crescut preturile. vina este a celor care au permis cresterea exploziva a acestora. preturile se fac la burse. fiecare isi vinde marfa la ce pret vrea. chiar nu se sesizeaza nimeni? unde sunt gardienii mondiali? pe noi cine ne apara de profitori? si multe alte intrebari la care nu ne ofera nimeni raspuns. parerea mea este ca cineva este interesat sa provoace aceasta criza economica mondiala. cine are de castigat o sa vedem pe parcurs, deocamdata noi tragem ponoasele si asteptam sa treaca aceasta perioada neagra din istoria omenirii. oricum, preturile nu vor fi cum au fost.

    • intre cluj si Bistrita de mult e diferenta de 0,20 bani pe litru, iar daca mergi la Oradea de exemplu, e mai ieftin cu 0.20 bani fata de Cluj, asta numai asa sa vedem ca aceleasi benzinarii au preturi diferite in functie de judete !

  • Prețul barilului de petrol tranzacționat la bursă astăzi este peste 90$. Ok, dar acest petrol ajunge la pompă in vreo 3 luni și atunci cum se explică scumpirea de pe azi pe mâine?
    La fel când sa ieftinit, companiile petroliere ne-au spus povestea cu cele 3 luni, cum va mai dura până ajunge petrolul la pompă, apoi va scădea și prețul.
    Oricum o dai noi plătim și statul împreună cu petroliștii câștigă!

  • Cauzele creșterii prețului benzinei sunt multe și se suprapun.
    Geopolitice:
    – conflictul Rusia-Ucraina (teama de o posibila sistare a aprovizionării cu țiței rusesc).
    Politice:
    – decizia POLITICĂ de închiderea unor zone de extracție a țițeiului din motive climatice.
    – planificarea închiderii treptate a altor zone de extracție pana in 2050.
    -bancile, fondurile de investiții, fondurile de pensii private și guvernele REFUZĂ să finanțeze investiții in extracția țițeiului.
    Nu ai nicio șansa sa primesti un credit, daca vrei sa investești in energii poluante, tutun, arme, etc.
    Se dorește eliminarea țițeiului!
    Investiții la bursa:
    In ultimii 3 ani, perioadă in care dobânzile erau 0%, fluxul de bani pe care îl dețineau investitorii, a fost directionat către companiile : Tesla, Amazon, Facebook, Apple, Netflix, Google, dar și in IMOBILIARE, crescând valoarea lor, la nivele nesustenabile. S-a creat o bulă!
    Acum, pentru a tempera inflația, bancile centrale CRESC dobânzile, treptat, cu 0,25% pe lună, pentru a nu crea panică!
    Asta înseamnă ca pretul imobiliarelor mai întâi se plafonează, iar mai apoi începe sa scadă.
    Iar firmele enumerate de către mine (din domeniul IT) vor avea probleme, daca dobânda trece de 3%.
    In acest moment investitorii încearcă sa-și protejeze economiile. VÂND acțiuni FAANG ( actiuni speculative, riscante, acțiuni din domeniul IT) care scad pt. ca toată lumea vrea sa vândă, și nu vrea nimeni sa cumpere, și plasează banii in SIGURANȚĂ Țiței, Cupru, Aluminiu, Aur, Argint, a căror preț CREȘTE, pentru ca toată lumea vrea să cumpere acțiuni in acest domeniu.

    Nu văd ce ar putea face România, pt a stopa creșterea prețului la benzină.
    Nu cred ca isi permite reducerea accizei.
    Bugetul de stat pe 2022 este făcut asa:
    Venituri: 440 miliarde lei
    Cheltuieli: 517 miliarde lei
    Pentru ca veniturile sa fie egale cu cheltuielile, statul se ÎMPRUMUTĂ cu 77 miliarde lei.
    Păi daca reduci acciza (veniturile) trebuie sa te împrumuți și mai mult.
    Iar daca vrei sa crești punctul de pensie și salariul minim de la 1 iulie, trebuie sa te împrumuți din nou.
    Pai ce facem?
    An înțeles ca UE a stabilit un nivel minim al accizei la benzina și motorina, iar Robert Sighiartau a redus acciza la nivelul minim admis.

  • Las’ sa creasca toate cat de mult, ca romanul oricum o duce bine, si daca e prost, e si mai bine, niciodata nu a iesit in strada pt el, ci doar pt folii, peturi, pomi uscati, frunze verzi, caini, pisici, masti, si alte prostii

  • Uite de aceea trebuie prelungita starea de urgenta cu toate restrictiile referitoare la „adunari”.Daca nu credeti intrebati-l pe Arafat sau pe cei care -i dau de munca.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.