(FOTO) Rochii create din împletituri, cu aplicaţii sferice sau din saci de gunoi menajer au putut fi admirate în curtea Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistrița unde viitorii absolvenţi de liceu şi-au prezentat lucrările de atestat. Prezentarea de modă a fost cireaşa de pe tort a evenimentului la care au mai putut fi admirate tablouri, lucrări de grafică, dar şi machete ale elevilor care vor absolvi în curând profilul arhitectură.
Directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba”, profesorul Macedon Retegan, a declarat pentru Timp Online că este încântat de generaţia actuală întrucât a văzut că elevii au dat dovadă de multă creativitate.
„Arhitectura şi designul sunt cele mai căutate în Comunitatea Europeană. Francezii au bacalaureatul de tip A şi numai cei care îl obţin pot merge la arhitectură şi medicină. Am avut clase de arte plastice şi de arhitectură şi ambele au mers foarte bine. Am făcut progrese şi la creaţie vestimentară. Chiar suntem încântaţi că avem clase atât de bune aşa încât, la nivel de judeţ, suntem printre primele 3-4 licee la bacalaureat. Clasele sunt foarte bine pregătite. Peste 60% reuşesc să intre şi la facultăţi de arte. Elevii acestei promoţii ne-au suprins cu idei frumoase. Noi facem şi procesare computerizată a imaginii ceea ce văd că aplică şi în proiecţiile lor. Am văzut, spre exemplu, un elev care a creat fotoliul-bibliotecă. I-am şi sugerat elevului să ia legătura cu o întreprindere de design de la Rârgu Mureş care ar putea promova prototipul şi să-l pună în circuit. Alţii au făcut o amenajare pentru păsări foarte interesantă. Am rămas uimiţi de aceste idei carea u fost materializate în tridimensional”, a spus Macedon Retegan.
Elevii care se pregătesc în domeniul designului vestimentar s-au întrecut pe ei anul acesta. Coordonaţi de profesoara Loredana Chiş, ei au desenat copii îmbrăcaţi în tot soiul de hăinuţe care mai de care mai ciudate, iar în faţa profesorilor şi a părinţilor au prezentat colecţia „Immaterality”, având ca temă împletiturile.
CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII
Câteva absolvente au venit apoi în faţa publicului cu câte trei creaţii fiecare, prezentarea de modă încheindu-se cu momentul Claudiei Călini, fostă elevă a şcolii, acum masterandă a Fundaţiei Principesa Margareta a României. Ea a prezentat colecţia „Superstiţii”, dar şi câteva accesorii textile din colecţia Eterocolit.
Să avem pardon, covorul acela nu e roșu, aceea e culoarea Florii Transilvaniei o nuanță care nu se poate confunda… În altă ordine de idei, cel mai mult îmi place minioana…, apropos, minionii nu erau ăia mici și prostuți care votau întotdeauna cu cel mai mare răufăcător al orașului?!? că tot veni vorba și de Floarea Ardealului, pardon Transilvaniei, m-am încurcat, doar minion îs și io… de Transilvania… îmi cer scuze, m-am uitat înainte la filmulețul cu cele 10 măsuri ale lui Bojor…
Putina oridine in idei nu iti strica. Asa ca comenteaza daca ai ceva clar de zis 😉