Actualitate

Prima ediţie a ”Crosului solidarităţii”, primul succes. La cine ajung cei o mie de lei adunaţi

„Crosului solidarităţii”, eveniment aflat la prima ediţie, s-a dovedit din start un succes. Participanţii au reuşit să adune aproape în întregime suma de care organizatorii au nevoie ca să cumpere un aparat auditiv pentru o mamă care nu ar reuşi, altfel, să-şi audă copilul.

Iulia Ionela Dragu, organizatoarea evenimentului (foto stânga), a declarat pentru Timp Online că i-a venit ideea să organizeze acest eveniment fiindcă îşi doreşte să vadă mai multă solidaritate printre bistriţeni.

„Crosul solidarităţii e la prima ediţie, dar îl vom organiza în fiecare an. Cu banii pe care i-am adunat astăzi, vom Iulia Ionela Dragucumpăra un aparat auditiv doamnei Ioana Someşan, o mamă cu handicap. Ea nu aude, dar vrea să îşi audă copilul cum plânge. E nevoie de 1400 de lei, iar astăzi noi am reuşit să adunăm 1000 de lei. Vom continua să facem public lucrul acesta şi sunt sigură că vor mai fi oameni care vor don bani. Spre bucuria mea, o doamnă profesoară din Prundu Bârgăului ni s-a alăturat împreună cu elevii ei şi au donat şi 300 de lei. Eu sunt sigură că se vor aduna aceşti bănuţi şi o vom ajuta pe Ioana”, a spus Iulia Ionela Dragu.

Împreună cu alte doamne inimoase s-au oferit să o sprijine în demersul ei umanitar, Iulia Ionela Dragu are planuri mari. „Vrem să construim o casă de copii. Avem deja un partener din Danemarca, o persoană care conduce o fundaţie foarte mare şi împreună vom construi această casă de copii. Va fi un alt fel de casă de copii, cu apartamente înăuntru. Nu va fi cu camere în care să stea 10 copii. Vor fi familii în case de copii. Nu mai este în România aşa ceva. Vor fi 15 apartamente în care vor locui 30 de copii, dar împreună cu familiile. Sunt foarte mulţi oameni care s-au alăturat nouă, dornici să stea periodic cu aceşti copii pentru a le asigura climatul familial. Vor fi însă şi angajaţi. E un proiect nou despre care vom vorbi la momentul potrivit”, a spus Iulia Ionela Dragu.

Un alt proiect pentru care bistriţenii sunt invitaţi să fie solidari este legat de oamenii străzii cărora Iulia Ionela Dragu vrea să le ofere alte condiţii de viaţă.

„Bistriţenii habar nu au câtă sărăcie există în acest oraş. Eu am fost ieri într-un loc în care m-am simţit în Somalia. Eu nu pot să cred că, în 2016, există atât de multă sărăcie. Vom face publice toată această Somalia a Bistriţei. Sunt oameni foarte săraci care au câte 8,10,12 copii. Proiectul nostru este foarte larg. Ne dorim o Bistriţă fără oamenii străzii şi vom reuşi. Oamenii străzii trebuie ajutaţi să iasă din starea în care sunt şi determinaţi să se implice şi ei în societate. Noi nu le vom da nimic gratis. Încercăm să îi ajutăm şi să le schimbăm mentalitatea. Cei care sunt sănătoşi trebuie să muncească. Sub nicio formă nu trebuie să stea să cerşească. Vrem şi să adunăm toţi oamenii străzii, să îi monitorizăm şi să le oferim alte condiţii de trai. Duminica viitoare va fi aici un eveniment foarte mare pentru acest scop, un concert caritabil”, a mai spus ea.

crosul solidaritatii 1 crosul solidaritatii 2 crosul solidaritatii 3 crosul solidaritatii 4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS