ACTUALIZARE Primarul Ovidiu Crețu a explicat ce rol în cumpărarea stadionului va avea comisia tehnică din cadrul Primăriei Bistrița care va analiza situaţia bazei materiale a Complexului Sportiv Gloria, evaluată de lichidator la aproape 40 de milioane de lei.
”Comisia aceasta trebuie să ne spună dacă este oportun sau nu să cumpărăm stadionul, nu referitor la prețul estimat de lichidator, ci la interesul public al comunității. În cazul în care comisia va avea nevoie de o evaluare, poate să o comande. Un termen rezonabil pentru raportul comisiei este înainte de votarea bugetului pe 2017. Comisia trebuie să ne spună dacă e oportun să achiziționăm stadionul, dacă e oportun să înființăm noi o echipă sau există una ori îl folosim de două ori pe an la Cupa județului, această comisie trebuie să ne spună ce reabilitări trebuie făcute și valoarea lor aproximativă, să identifice surse alternative de finanțare, guvernamentale sau europene, pentru că nu vom putea duce în spate noi totul de la bugetul local. Cert este că există un interes public manifestat pentru respectiva bază. Trebuie să se facă o analiză serioasă, comisia să ne dea un răspuns privind oportunitatea ca municipiul să se implice financiar. Apoi, dacă se consideră că este oportun, trebuie aprobate sumele în buget și o altă comisie să negocieze prețul de achiziție”, a spus Ovidiu Crețu.
Explicațiile au venit după ce consilierul municipal PNL Ioan Peteleu i-a spus primarului că nu înțelege rolul comisiei, din moment ce există o evaluare deja făcută de lichidator, și că dacă se dorește cumpărarea stadionului atunci să se înființeze direct o comisie de negociere a prețului.
Comisia va fi formată din Gelu Muthi, viceprimar – președinte; Nicolae Scurtu – director executiv Direcţia Economică – membru; Dumitru Matei Cincea – director executiv Direcţia Administraţie Publică, Juridic – membru; Nicolae Chirleşan – director executiv Direcţia Comunicare – membru; Vasile Marina – director executiv Direcţia Patrimoniu – membru; Alina Ionescu – şef serviciu Direcţia Patrimoniu – secretar, consilierii municipali Antal Attila (UDMR), Marioara Miheștian, Cristian Codărean (ambii PSD), Teodor Mârza (PER), Sorin Hangan (PNL) – membri.
Termenul limită de finalizare a raportului comisiei a fost stabilit pentru data de 15 ianuarie 2017.
ȘTIREA INIȚIALĂ Primăria Bistrița face primul pas spre cumpărarea stadionului: o comisie va evalua bunurile
O comisie tehnică din cadrul Primăriei Bistrița va analiza situaţia bazei materiale din cadrul complexului sportiv „Gloria”, proprietatea Asociaţiei Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa. Societatea Civilă Profesională de Insolvență ”Consult Management UV IPURL” a transmis Primăriei faptul că patrimoniul Asociaţiei Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa se află în procedura de valorificare şi transmite publicaţia de vânzare cuprinzând bunurile care fac obiectul vânzării, evaluate de lichidator la aproape 40 de milioane lei.
În vederea identificării şi analizării situaţiei bazei materiale va fi numită o comisie tehnică, constituită atât din consilieri locali, cât şi din personal de specialitate din cadrul Primăriei, care să analizeze şi să facă propuneri cu privire la fiecare bun, respectiv un număr de 5 consilieri locali care vor fi numiţi în cadrul şedinţei Consiliului Local din 31 august şi 6 membri din cadrul Primăriei Bistriţa: Gelu Muthi, viceprimar – președinte; Nicolae Scurtu – director executiv Direcţia Economică – membru; Dumitru Matei Cincea – director executiv Direcţia Administraţie Publică, Juridic – membru; Nicolae Chirleşan – director executiv Direcţia Comunicare – membru; Vasile Marina – director executiv Direcţia Patrimoniu – membru; Alina Ionescu – şef serviciu Direcţia Patrimoniu – secretar.
”Complexul sportiv este situat în zona centrală a municipiului Bistriţa, mai exact în Parcul Municipal, astfel considerăm că există posibilitatea existenţei unui interes public pentru bunurile imobile propuse pentru valorificare prin cumpărare, urmând să fie preluate în proprietatea publică a municipiului. Comisia va identifica şi analiza fiecare bun în parte, comunicat de către lichidatorul judiciar prin publicaţia de vânzare şi va face propuneri către Primarul municipiului Bistriţa cu privire la achiziţionarea acestora, raportat la interesul public al comunităţii şi fondurile cuprinse în buget. Constatările şi propunerile rezultate vor fi menţionate într-un proces verbal. Comisia funcţionează în mod legal în prezenţa a două treimi din membri şi ia hotărâri cu votul majorităţii membrilor prezenţi”, motivează municipalitatea.
În urma hotărârilor definitive ale instanțelor, stadionul a rămas în proprietatea ACF Gloria, asociație în faliment. Anul Acesta, societatea de insolvență a scos de mai multe ori la licitație bunurile imobile și mobile respective, evaluate de lichidator la suma de 39.857.000 lei.
Primarul Ovidiu Crețu a spus de mai multe ori că municipalitatea este interesată să cumpere stadionul.
Se urmareste …. legalizarea unui furt din domeniul public, de catre smecherii care au stat in spatele echipei de fotbal… Gloria Bisnita !
Intrebare : cum a ajuns stadionul, construit din bani publici in proprietatea clubului de fotbal, un club privat ….. prin donatie ?
Ca ulterior, sa fie ” rasumparat ” de la clubul de fotbal … de Primaria Bistrita …. tot pe bani publici !
Este de domeniul – rasu’ – plansu’ !
este epoca PSD-ului. asta e. ia uitati-va . si stati ca vin alegerile in iarna. sa vedeti pina atunci risipa. totul pentru alegeri.
cum sa cumperi ceva ce este al tau[sau al oamenilor]. cetateni ???? cum ?? numai conducerea asta a lu Cretu poate sa faca asta.
Cred ca o lista de semnaturi si o plangere penala impotriva administratiei locale poate cel putin bloca aceasta tentativa de FURT si Deturnare de bani publici.Cam este momentul sa incepem sa reparam greselile de la alegerile locale.
Nu, nu spectatorule ! Este de domeniul DNA-ului.
Cu siguranță există multe alte afaceri pestilente de genul ăsteia cu stadionul, musai să existe o cale pentru îndepărtarea acestei administrații de la …administrare! Bineînțeles, sigur că da!
Toata lumea stie ca stadionul impreuna cu alte terenuri a fost donat de catre Primarie echipei de fotbal. E clar ca acest transfer patrimonial s-a realizat de catre o alta echipa administrativa. Actuala echipa condusa de domnul Ovidiu Cretu, daca doreste sa nu fie acuzata de diverse masinatii obscure, sa faca public actul de donatie. Prin aceasta masura nu vor mai exista speculatii si cu siguranta fiecare bistritean se va pronunta in constiinta de cauza asupra acestui subiect. Cu totii ne dorim ca stadionul sa se pastreze in circuitul sportiv si sa fie valorificat corespunzator. Insa pentru a sustine un act de achizitionare a unui bun pe care anterior tu l-ai platit e nevoie de transparenta si de corectitudine in actul decizional.
În actul de DONAȚIE prin care a fost atribuit stadionul Gloriei Bistrița trebuie să existe clauze prin care acesta sa revină orasului. Faceți publice actele altfel vine ….