”Din păcate, finanțatorul ne spune că numărul platformelor îngropate trebuie redus la 10, dar nu ne lăsăm. Vom semna contractul pentru cele 10 platforme îngropate și vom insista, la al doilea apel, pentru a obține finanțare tot pentru platforme îngropate”, a spus primarul Ioan Turc în conferința de presă în care a trecut în revistă realizările sale din primii doi ani de mandat.
”În acest moment, avem o problemă cu finanțatorul. Noi intenționăm să amenajăm circa o sută de platforme îngropate. Din păcate, finanțatorul ne spune că numărul platformelor îngropate trebuie redus la 10, dar nu ne lăsăm. Vom semna contractul pentru cele 10 platforme îngropate și vom insista, la al doilea apel, pentru a obține finanțare tot pentru platforme îngropate. Îi asigur pe bistrițeni că vom identifica soluția, deci nu mergem pe soluția platformelor supraterane decât în mică măsură. Chiar și înainte, chiar și pe soluția de platforme îngropate, aveam în vedere și zone în care să amplasăm platforme supraterane”, a declarat edilul, mulțumit de felul în care se comportă platforma îngropată pe care cu titlu experimental a fost montată pe strada Petre Ispirescu. ”E curată, nu au existat niciun fel de probleme tehnice”.
Ioan Turc a mai spus că administrația locală are întâlniri periodice cu Supercom și ADI Deșeuri pentru a ține sub control situația curățeniei în oraș, iar la insistențele municipalității, operatorul de salubritate a achiziționat utilaje pentru măturat mecanic și continuă programul investițional.
”Am fost cât se poate de fermi cu Supercom pe această componentă”, a spus Turc.
În câteva zile, vor fi semnate și contractele de amenajare a două centre de colectare cu aport voluntar. Vor fi platforme cu toate dotările specifice unde oamenii să-și ducă lucrurile de care nu mai au nevoie, ”mobilă, televizoare, tot ce nu le mai este de folos”.
În ce privește salubritatea, Primăria Bistrița dorește să implementeze și principiul Plătești pentru cât arunci.
Pe strada Petre Ispirescu, sunt montate platforme îngropate realizate de firma Megatitan din Beclean (foto), care realizează astfel de dotări pentru mai multe primării de orașe.
E clar că nu va funcționa și va obliga populația la cheltuieli mai mari.. Nu despre asta e vorba, e despre comisioane.
Acest sistem are același mod de funcționare ca și în multe orașe/ localități ale UE.,..e curat, fără mirosuri, foarte practic, estetic ca mobilier urban nimic negativ. Noaptea se golesc cu un braț montat pe camionul de la salubritate care le ridică și totul cade în interiorul camionului, e o mișcare care îți ia 3-4 minute…..
Singurul regret că nu sa început să se facă din ani ’90 încoace avem o întârziere de 30 de ani!!!!
Nu e absolut nicio necesitate să ne împiedicăm mereu în orice os de pește!!!!
Teoretic, tot atâta timp lua și golirea celebrelor pubele semiingropate. Astea, fiind total îngropate se vor goli mai profesionist. Aștept sa vad… dar aștept pe banii mei, și ai tai…. și ai tuturor.
Poi cu ce îi de vina Supercomul că intr-o saptamană toate casetele au fost sparte? Unde e poliția, jandarmeria, politia locala?
Cati din cei ce au vandalizat si rupt usile la casete au fost prinsi si sanctionati?
Ne putem baga cartelele undeva…. Suntem tara lu’ papura voda!