Social

Primăria Maieru, râvnită de aceiaşi doi Vasile

Bătălia pentru una dintre cele mai bogate comune din judeţ, Maieru, cu circa 8.000 de locuitori şi 2,2 milioane de lei profit din exploatarea celor circa 10.000 de hectare de pădure, a început. Cel mai probabil lupta se va da între primarul în funcţie, Vasile Dumitru (PNL), şi fostul primar, Vasile Borş (ex PDL, ex PMP, actual PSD). Cei doi au format o echipă la Primăria Maieru ca primar şi viceprimar, într-o perioadă cu rolurile inversate, după care Vasile Borş a plecat cu cântec la alte partide. Acum, vrea din nou fotoliul de edil.

„Eu şi Vasile Borş am fost o echipă în 2004 când am început. Am venit atunci cu o platformă program pentru cetăţenii Bors PSDcomunei. Am fost o echipă şi am lucrat în echipă. Nu s-a întâmplat cum a spus domnul Vasile Borş că eu l-am alungat din primărie. Când i s-a propus să candideze la funcţia de preşedinte al CJ am fost primul care i-am spus să nu candideze. Să fii primar într-o comună cu aproape 8000 de locuitori e o onoare, eşti respectat de cetăţeni. După ce a pierdut, am avut consilieri care s-au retras de pe lista de consilieri fiindcă s-a cerut vot să meargă în altă parte. Eu fiind primar, eu am insistat să iasă viceprimar fiindcă am fost o echipă şi nu mă simţeam bine ca om. După o perioadă, Vasile Borş a decis singur să treacă la Partidul Mişcarea Populară. Eu am aflat din presă. După câteva zile, l-am sunat şi l-am întrebat ce face. Mi-a spus că e decizia lui şi că va demisiona. După trei zile, a venit şi mi-a lăsat cheile într-o vază şi încă o dată i-am spus că nu e bine ce face. Am fost obligat să aplic Legea aleşilor locali, nu l-am dat eu afară din primărie. Eu am vorbit prieteneşte şi vreau să vorbesc în continuare cu el. Eu nu sunt supărat pe Vasile Borş. Anul trecut, în luna mai, copilul lui a participat la un concurs în primărie şi l-a luat”, a spus Vasile Dumitru într-o emisiune la Sîngeorz TV.

Edilul din Maieru a explicat că locuitorii comunei nu au avut nimic de câştigat de pe urma trecerii lui Vasile Borş de la un partid la altul. „Domnul Borş le-a cerut cetăţenilor votul la europarlamentare pentru PMP. Ce s-a rezolvat în bine pentru comună? Acum, de un an a trecut la PSD şi iar vreau să întreb: ce s-a rezolvat? A adus ceva bunăstare pentru comună? Eu am rămas alături de cetăţean. Am avut un mandat foarte greu, nu m-am plâns, am rămas şi fără viceprimar, am continuat proiectele şi mi-a ajutat Dumnezeu. Sunt mulţumit în proporţie de 90%. Cred că experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani mi-a ajutat. Cred că poţi da o notă unui om când este şi în opoziţie, când nu primeşte nici bani de la Guvern şi când drămuieşte banii cum trebuie”.

Acuzat de Vasile Borş cu o altă ocazie că se laudă cu proiectele lui, Vasile Dumitru a spus că primarul nu face altceva decât să pună în practică deciziile consiliului local, proiectele începute într-un mandat fiind continuate în următorul fie de cel care le-a demarat, fie de alţii. ” În 2012, când am venit primar, era început drumul pe Valea Anieşului, de 8,7 km, trebuia să mai alocăm din bugetul local 1 milion de lei, i-am alocat, am început sala de nunţi, am alocat 2,8 milioane de lei. Sunt sume mari şi le-am alocat din bugetul local, dar întotdeauna m-am prezentat în faţa Consiliului Local şi le-am spus de ce am nevoie. Anul trecut, consilierii au aprobat câteva proiecte foarte bune pentru comună: a doua etapă dea sfaltare, grădiniţă cu program prelungit şi reabilitare de drum forestier. Am luat hotărârea în 2015, proiectele sunt realizate, acum aştept să depun proiectele. Vrem să facem două poduri”.

Ca să continue ce a început, Vasile Dumitru spune că îşi doreşte să rămână în funcţie: „Eu îmi doresc să rămân primar. Eu vreau să-mi duc mai departe proiectele”.

Acuzat de Vasile Borş că a luat un împrumut bancar cu o dobândă prea mare, Vasile Dumitru a explicat de ce a accesat creditul respectiv: „De peste o lună, se lucrează la canalizare. Am făcut foarte multe drumuri la Bistriţa pentru acest proiect fiindcă anul trecut am licitat un proiect de asfaltare a 6 kilometri de străzi care stă pe loc din cauza canalizării. Ca să asfaltăm aceste străzi, am luat un împrumut de trei milioane de lei de care însă nu ne-am atins deocamdată fiindcă nu ne-am putut apuca de lucru la străzi. Contractul e semnat, e la primărie, nu am accesat niciun leu pentru că nu este nevoie, dobânda pe care o plătim este de 720.000 de lei. Noi avem 13 km de străzi care sunt doar pietruite. Sunt foarte multe maşini, avem două firme de taxi, se circulă nonstop în Maieru, trebuie întreţinute străzile, iar pe an se cheltuiesc circa 200.000 de lei pentru întreţinerea străzilor. În cinci ani, se ajunge la un milion. Dacă asfaltăm străzile acestea, pe urmă economisim dacă avem măcar 65% din străzi asfaltate”.

Vasile Dumitru a adăugat că în conturile Primăriei Maieru intră anul acesta 2,2 milioane de lei, bani de la Ocolul Silvic care administrează 9600 de hectare de pădure, aşa încât, indiferent dacă primeşte sau nu bani din altă parte, Primăria Maieru poate face cu resurse proprii numeroase investiţii pentru binele oamenilor.

5 comentarii

  • L-am admirat pe Bors când a intrat în politică, dar precum se vede, pt. el, politica a devenit borş.
    Aşa că, Vasilică (normal, Dumitru), stai liniştit că n-arece să-ţi facă un adulter al politicii actuale.
    Măcar ai fost vertical şi n-ai fost un plimbăreţ (adulter).

  • corect…psihoaia nu stie cate pere are in traista si se si vede primarita…alalalt frabors decat sal inconjuri, mai bine-l sari…hai vasi bors, da-le ceata sa-si vada de lungu nasului

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.