Recomandări Social

Primăria Rodna, amendată cu 35.000 de lei pentru nerespectarea Legii Apelor

Primăria comunei Rodna, condusă de Valentin Grapini (PSD), a fost amendată de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa cu suma de 35.000 de lei pentru nerespectarea Legii Apelor.

Inspectorii ABA Someș-Tisa au aplicat amenda după ce au fost sesizați că administrația locală a continuat lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă și rețea de apă uzată în comuna Rodna, deși nu mai are o autorizație valabilă din partea Apelor Române.

Conform unui raport intrat în posesia Timp Online, o echipă de la ABA Someș-Tisa a fost în teren în data de 28 iulie a.c. când a constatat faptul că lucrările de înființare a unei rețele de apă potabilă pentru localitatea Valea Vinului și Rodna cu captare din sursa de suprafața râului Roșu în amonte de Valea Vinului erau în derulare și că pe tronsonul de-a lungul cursului de apă Izvorul Băilor conductele de apă și apă uzată erau îngropate pe cea mai mare parte din lungimea lor.

Conform raportului, Primăria Rodna, în calitate de beneficiar al lucrării, a fost amendată cu 35.000 de lei de Apele Române pentru continuarea lucrările pentru care a fost emis un aviz în iulie 2019, dar care nu mai este valabil. S-a dispus și oprirea lucrărilor până la obținerea unui nou aviz.

Potrivit site-ului Primăriei Rodna, extinderea sistemului de alimentare cu apă și a rețelei de apă uzată în Rodna (apă – 5,8 km, canalizare – 8,7 km) – 7 milioane lei (1,5 milioane EURO) este atribuită executantului CAN NINETA SRL.

https://www.facebook.com/debreteni.florin/posts/3297055610354948

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS