Actualitate

Primăria va încheia contract de service pentru clopotele şi ceasul din turnul Bisericii Evanghelice

Municipalitatea a scos la licitație serviciile de întreținere a clopotelor și ceasului din turnul Bisericii Evanghelice, pentru buna lor funcționare. Firma câștigătoare va trebui să remedieze orice defecțiune a echipamentelor și, dacă este cazul, să înlocuiască diverse componente electrice, electronice sau mecanice.

”În vederea menținerii în stare bună de funcționare a clopotelor și a ceasului este necesară încheierea unui contract  de servicii de întreținere a clopotelor și a ceasului din turnul Bisericii Evanghelice cu o persoană fizică sau juridică”, motivează Primăria Bistriţa.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 6.000 de lei fără TVA, iar operaţiile de întreţinere curentă pentru clopote şi ceas cuprind, printre altele, verificarea şi strângerea şuruburilor şi siguranţelor la sistemul de susţinere a clopotelor, verificarea sistemelor electrice, motoarelor electrice, a sistemului electronic, a sistemului de transmisie pentru ceasul din turn, a microîntrerupătorului care ordonează impulsurile pentru ceas, a antenei DCF care realizează sincronizarea ceasului cu impulsul emis de la Frankfurt, a ciocanelor magnetice exterioare, a sistemelor de prindere, funcţionare şi acţionare, precum şi înlocuirea unor componente electrice, electronice sau mecanice, în caz de nevoie.

Contractul se va face pe un an, cu posibilitate de prelungire.

În seara zilei 11 iunie 2008, un incendiu devastator a afectat grav turnul Bisericii Evanghelice, cele două clopote s-au topit din cauza temperaturilor ridicate, iar orologiul a fost distrus. Tradiţia meşterilor fierari din Passau a făcut ca acesta să fie o primă opţiune în ce priveşte locul turnării noilor clopote. Turnarea celor trei clopote s-a făcut la 30 iulie 2009 şi au fost aduse la Bistriţa în data de 25 septembrie 2009. Noul ceas din turn, unul de dimensiunea unei genţi diplomat şi ghidat de GPS, a fost dat în folosinţă în 2011, cu ocazia Zilelor Bistriţei. Clopotele, inscripţionate cu câte un verset biblic, au fost sfinţite în ziua de 11 octombrie 2009, iar liftul din turnul bisericii – în 31 martie 2012.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS