Actualitate Recomandări

Primarii din Bistrița și Zhangjiajie (China) fac marți primul pas spre înfrățirea orașelor

În perioada 10-11 iulie, o delegaţie a primăriei oraşului Zhangjiajie (Republica Populară Chineză) vizitează Bistriţa la invitaţia primarului Ovidiu Creţu. Marţi 11 iulie, la ora 9.30, în cadrul unei ceremonii deschise care va avea loc în sala mare a Primăriei Bistriţa se va semna Declarația de intenție de cooperare dintre cele două oraşe, anunță municipalitatea.

În urma vizitei făcute de reprezentanţii Consiliului Judeţean în Republica Populară Chineză pentru semnarea acordului de înfrăţire cu Provincia Hunan, Primăriei Bistriţa i-a fost transmisă o scrisoare de intenţie în vederea înfrățirii din partea oraşului Zhangjiajie, oraș la nivel de prefectură din nord-vestul provinciei Hunan, având o populaţie de 1,72 milioane locuitori şi o suprafaţă de 9533 km2. Oraşul Zhangjiajie este faimos pentru resursele sale turistice variate şi unice, fiind recunoscut în 1992 ca patrimoniu mondial al omenirii de către UNESCO.

”În ceea ce priveşte intenţia administrației din Zhangjiajie de a stabili o relaţie de înfrăţire cu Bistriţa, Wang Zhigang – primarul Guvernului Popular al oraşului Zhangjiajie îşi exprimă dorinţa de a dezvolta o relaţie de cooperare prietenoasă cu municipiul Bistriţa şi să promoveze dezvoltarea reciprocă în ceea ce priveşte economia, comerțul, turismul, cultura şi resursele umane”, precizează Primăria Bistrița.

În acest sens, o delegaţie oficială a oraşului Zhangjiajie a fost invitată să viziteze Bistriţa pentru ca reprezentanţii celor două oraşe să semneze o declaraţie de intenţie în vederea înfrățirii ”care să creeze premisele unei mai bune cunoaşteri reciproce şi a încheierii oficiale a unui parteneriat între oraşul Zhangjiajie şi municipiul Bistrița”.

Parcul Național Forestier Zhangjiajie a fost recunoscut ca Patrimoniu mondial al omenirii de către UNESCO. Clima cu precipitații abundente permite creșterea unei vegetații stufoase și a unei păduri spectaculoase, iar abruptele coloane de gresie din particule de cuarț, sunt adesea învăluite de cețuri și nori, constituind un peisaj distinctiv foarte cunoscut din China, și fiind reprezentate în multe stampe și fresce tradiționale. Una dintre coloane culminează la nu mai puțin de 1.080 de metri și era tradițional denumită „Stâlpul ceresc de miazăzi”, dar a fost redenumită oficial „Muntele Aleluia din Avatar” în onoarea filmului epic „Avatar”. Potrivit oficialilor rezervației, fotografiile din Zhangjiajie sunt cele care au inspirat Munții zburători „Aleluia” din film. Directorul de producție și regizorii celebrului filmul au declarat că s-au inspirat pentru rocile zburătoare din munți din întreaga lume, inclusiv cei din provincia Hunan.

Se spune chiar că o bucată de 25 de minute din peliculă a fost filmată în acest loc, iar oficialii chinezi afirmă că acest parc a fost vizitat în 2008 de un fotograf de la Hollywood și cadrele realizate de el (în special cu unul dintre vârfurile din acestă rezervație, o coloană imensă de stâncă) au stat la baza realizării în 3D a munților Hallelujah (Aleluia) de pe planeta Pandora.

zhangjiajie-national hallelujah_mountains_hd zhangjiajie_city way_to_baopeng_lake

8 comentarii

  • Aștia-și aleg ”înfrățirile” după peisaje. Dar chiar că nu-i înțeleg, de ce nu ne-am înfrățit cu Martinica? Apa are 30 de grade și e plină de corali, iar moneda e euro!

  • Ș’ai că nu-i tocmai lălâu burgmeisterul nostru? Azi mâine ne va înfrăți cu Mordor , pe urmă o să-i cheme pe ăia din Fast and Furious să ,,toarne” partea a 8-a a filmului pe străzile ,,netede” ale magnificului nostru oraș , și uite așa o să ne cunoască lumea chiar mai mult decât ar trebui.

    ps: dați-i încă un mandat, că merită, săracu’.

    • Garfilde, Garfilde că bine zici… de-amu poate mere si in China pe banii votantilor bistriteni ca are motiv. Inca un mandat si se infrateste cu Swaziland sa le arate la aia cun se face un Wanderland. Apoi sa vezi…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.